Επιλέξτε Page

Αγγλία: Ασθενοφόρα και ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης

Αγγλία: Ασθενοφόρα και ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης

Ο αριθμός κλήσης επειγόντων περιστατικών στην Αγγλία είναι το:  999

Το 2014-15, τα δημόσια ασθενοφόρα του Ηνωμένου Βασιλείου ανταποκρίθηκαν σε 9 εκατομμύρια 999 κλήσεις — κατά μέσο όρο 17,1 κλήσεις έκτακτης ανάγκης ανά λεπτό
Οι υπηρεσίες ασθενοφόρων του Ηνωμένου Βασιλείου επιβαρύνονται σοβαρά
Η πληθώρα εκπαιδευμένων προνοσοκομειακών παρόχων και η υψηλή εναλλαγή εργατικού δυναμικού λόγω των κακών συνθηκών εργασίας οδήγησαν σε υποβάθμιση των δεξιοτήτων των παρόχων
Τα τελευταία χρόνια, μια έξοδος παραϊατρικών από το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δημιουργήσει σοβαρές ελλείψεις προσωπικού

ΠΩΣ ΚΑΛΩ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ;
Η κλήση στο 999 θα σας συνδέσει με υπηρεσίες EMS, αστυνομία και πυροσβεστική.
το 999 είναι προσβάσιμο σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένης της Αγγλίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας, της Βόρειας Ιρλανδίας.

Μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση σε βοήθεια έκτακτης ανάγκης καλώντας το 112 , τον κοινό ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης.

ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ & ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ;
Ναι, αν και υπάρχει κάποια διακύμανση στις εκπαιδευτικές απαιτήσεις εισόδου μεταξύ των καταπιστεύσεων ασθενοφόρων.

Η περισσότερη εκπαίδευση προνοσοκομειακής φροντίδας έκτακτης ανάγκης παρέχεται από μεμονωμένα τμήματα εκπαίδευσης υπηρεσιών ασθενοφόρων, μερικά από τα οποία βασίζονται σε νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένων, σε ορισμένες περιπτώσεις, με τοπικά πανεπιστήμια
Το βασικό περιεχόμενο και η αξιολόγηση αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Υγείας και Φροντίδας (IHCD)
Τα εθνικά πρωτόκολλα αναπτύσσονται σε συνδυασμό με την Κοινή Επιτροπή Διασύνδεσης Ασθενοφόρων Βασιλικών Κολεγίων (JRCALC)
Μετά την ολοκλήρωση της σχολικής εκπαίδευσης και των εξετάσεων, οι τεχνικοί περνούν ένα χρόνο υπό την άμεση επίβλεψη πλήρως εκπαιδευμένου τεχνικού/παραϊατρικού.
Απαιτείται επανεκπαίδευση κάθε τρία χρόνια
Περαιτέρω εκπαίδευση για άτομα που ανταποκρίνονται μετά από 12 μήνες στην εργασία είναι διαθέσιμη με σύσταση από την υπηρεσία ασθενοφόρων που απασχολεί

Το Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να εφαρμόζει μια νέα πιστοποίηση εκπαίδευσης, Paramedic Practitioners:, η οποία είναι ένα τριετές πανεπιστημιακό μάθημα για παραϊατρικούς, προσφέροντας επέκταση του πεδίου πρακτικής τους, συμπεριλαμβανομένης της εκτεταμένης φροντίδας για συγκεκριμένες μικρές ασθένειες και τραυματισμούς .

ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΩ;
Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι απόκρισης ασθενοφόρου που παρέχονται από τις υπηρεσίες ασθενοφόρων του NHS. Το τυπικό όχημα ανταπόκρισης είναι ένα τυπικό ασθενοφόρο που συνήθως επανδρώνεται από έναν παραϊατρικό και έναν τεχνικό. Μπορούν επίσης να κινητοποιηθούν σόλο ανταποκριτές σε μοτοσικλέτες/αυτοκίνητα
Σε πολυσύχναστες αστικές περιοχές Τα οχήματα ταχείας αντίδρασης που δεν είναι ικανά να μεταφέρουν ασθενείς μπορούν να αποσταλούν για παροχή φροντίδας πριν από την άφιξη του ασθενοφόρου (ή αντί αυτού). Για πιο σοβαρά περιστατικά με μεγαλύτερο χρόνο στη σκηνή — π.χ. παγίδευση, συγκρούσεις με μηχανοκίνητα οχήματα, περιστατικά με μαζικές απώλειες κ.λπ. — οι γιατροί που συμμετέχουν σε εθελοντικά Σχέδια Άμεσης Φροντίδας μπορούν να κινητοποιηθούν απευθείας με αποστολή. Κινητές Ιατρικές Ομάδες (MMT) μπορεί επίσης να αποσταλεί από το πλησιέστερο νοσοκομείο σε περιπτώσεις, για παράδειγμα, τρομοκρατικών επιθέσεων, στις οποίες περιλαμβάνονται γιατροί έκτακτης ανάγκης και νοσηλευτές, αναισθησιολόγοι, χειρουργοί και νοσηλευτές χειρουργών.

Τα αιτήματα για επείγουσα βοήθεια σε 999 τηλεφωνικά κέντρα ελέγχονται σύμφωνα με τρεις κατηγορίες που καθορίζονται μέσω του λογισμικού Advanced Medical Priority Dispatch System:

Κατηγορία Α
Άμεσα απειλητικές για τη ζωή ιατρικές καταστάσεις
Κατηγορία Β
Σοβαρό, αλλά όχι άμεσα απειλητικό για τη ζωή
Κατηγορία Γ
Ούτε άμεσα απειλητικό για τη ζωή ούτε σοβαρό

Κάθε χρόνο περίπου το 5% του πληθυσμού θα χρησιμοποιεί την Υπηρεσία Ασθενοφόρων Έκτακτης Ανάγκης, αν και η ανταπόκριση σε κλήσεις έκτακτης ανάγκης αντιπροσωπεύει μόνο περίπου το 10% του συνολικού φόρτου εργασίας του ασθενοφόρου.

ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ;
H υπηρεσίες ασθενοφόρων στην Αγγλία βοηθούν πολλούς ανθρώπους με σοβαρές ή απειλητικές για τη ζωή τους καταστάσεις. Παρέχουν επίσης μια σειρά από άλλες επείγουσες και προγραμματισμένες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και μεταφοράς. Οι υπηρεσίες ασθενοφόρων διαχειρίζονται είτε ένα καταπίστευμα ασθενοφόρου είτε από ένα ίδρυμα.

Εάν καλέσετε ένα ασθενοφόρο έκτακτης ανάγκης, οι κλήσεις έχουν προτεραιότητα σε:

Κατηγορία Α – άμεσα απειλητικό για τη ζωή
Κατηγορία Β ή Γ – δεν είναι απειλητικό για τη ζωή

Η αίθουσα ελέγχου έκτακτης ανάγκης αποφασίζει τι είδους απάντηση χρειάζεται και εάν απαιτείται ασθενοφόρο. Και για τους τρεις τύπους έκτακτης ανάγκης, μπορούν να στείλουν ένα όχημα ταχείας αντίδρασης, με πλήρωμα παραϊατρικού και εξοπλισμένο για να παρέχει θεραπεία στον τόπο ενός συμβάντος.

Τα στοιχεία από το Κέντρο Πληροφοριών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας (HSCIC) δείχνουν ότι το 2014-15, τα καταπιστεύματα ασθενοφόρων αντιμετώπισαν 9 εκατομμύρια 999 κλήσεις — κατά μέσο όρο, αυτό αντιστοιχεί σε 17,1 κλήσεις έκτακτης ανάγκης ανά λεπτό. Μπορείτε να βρείτε την πλήρη αναφορά σχετικά με τις υπηρεσίες ασθενοφόρων στην Αγγλία στον ιστότοπο HSCIC. Μπορείτε επίσης να δείτε τις οδηγίες μας σχετικά με το πότε να καλέσετε το 999: ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης .

Το NHS είναι επίσης υπεύθυνο για την παροχή μεταφοράς για να μεταφερθούν πολλοί ασθενείς στο νοσοκομείο για θεραπεία. Σε πολλούς τομείς το ασθενοφόρο παρέχει αυτήν την υπηρεσία.

Το Εθνικό Σύστημα υγείας National Health Service

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελείται από την Αγγλία, την Σκωτία, την Ουαλία και την Βόρειο Ιρλανδία και ο πληθυσμός της ανέρχεται στους 58.8 εκατομμύρια κατοίκους. Το Εθνικό Σύστημα υγείας ( National Health Service) είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στην χώρα, υπηρεσίες οι οποίες παρέχονται δωρεάν για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Αντίθετα με άλλες χώρες, στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο χρόνος ανταπόκρισης στα περιστατικά εξαρτάται από την κατηγοριοποίηση που θα γίνει με βάση την σοβαρότητα τηςκατάστασης.

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες με την πρώτη να αφορά τις σοβαρές για την ζωή καταστάσεις, την δεύτερη για σοβαρές περιπτώσεις οι οποίες όμως δεν απειλούν την ζωή του ασθενή ενώ η τρίτη δεν περιέχει καμία από τις δύο προηγούμενες παραμέτρους.

Προκειμένου όμως να πραγματοποιηθεί αυτός ο διαχωρισμός των περιστατικών χρησιμοποιείται ένα λογισμικό το
οποίο έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά γι αυτόν τον σκοπό και χρησιμοποιείται από τα τηλεφωνικά κέντρα την στιγμή της κλήσης.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την κατάταξη στην πρώτη κατηγορία η ανταπόκριση πρέπει να γίνεται μέσα στα οχτώ πρώτα λεπτά του περιστατικού ενώ στις υπόλοιπες δύο κατηγορίες, ο χρόνος είναι 14 λεπτά για τις αστικές περιοχές και 19 λεπτά για τις υπαίθριες.

Όπως και στην περίπτωση της Ισλανδίας, συναντάτε το Αμερικάνικο πρότυπο με τις βαθμίδες ανάλογα με την εκπαίδευση την οποία έχει λάβει ο κάθε διασώστης. Έτσι λοιπόν και εδώ υπάρχει η βαθμίδα του τεχνικού επείγουσας Ιατρικής, η οποία εμπεριέχει κάποια βασικά μαθήματα ιατρικής, συμπλήρωσης βασικής εκπαίδευσης στα ασθενοφόρα και τελικές εξετάσεις, και η ανώτερη βαθμίδα του διασώστη (Paramedic).

Για να φτάσει κανείς στην βαθμίδα του διασώστη χρειάζεται να έχει διανύσει 12 μήνες στα ασθενοφόρα σαν τεχνικός επείγουσας Ιατρικής και στην συνέχεια να προταθεί και να επιλεγεί για επιπλέον εκπαίδευση από τον φορέα στον οποίο εργάζεται.

Τα ασθενοφόρα στο Ηνωμένο Βασίλειο επανδρώνονται από δύο άτομα, με το ένα συνήθως να είναι πιστοποιημένος διασώστης και το άλλο τεχνικός επείγουσας Ιατρικής.

Εκτός από τα ασθενοφόρα υπάρχουν και τα οχήματα ταχείας αντιμετώπισης τα οποία είναι οι μηχανές ή τα αυτοκίνητα αλλά και τα εναέρια μέσα στα οποία συνήθως επιβαίνει και γιατρός σε αντίθεση με τα ασθενοφόρα.

Διαφήμιση

Εγγραφή – Ανανέωση

εγγραφή στο σωματείο

ALS/BLS

ΕΕΕΠΦ ΝΑΕΜΤ στην Ελλάδα
Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση
Συνεχιζόμενη κατάρτιση πληρωμάτων ασθενοφόρων erc

Στηρίζουμε :)

ΧΑΜΟΓΕΛΑ στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

Διασώστες Πλήρωμα.

Διασώστες Ρόδου.

Επικοινωνήστε με τον κάτοχο της καταχώρισης

Captcha Code