Επιλέξτε Page

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Ασθενοφόρα και ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Ασθενοφόρα και ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης
Οι ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα λειτουργούν συνήθως μέσω της αστυνομίας ή συνεργασιών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με μεγαλύτερα νοσοκομεία να διαθέτουν τις δικές τους υπηρεσίες ασθενοφόρων που επικεντρώνονται στις μεταφορές μεταξύ των εγκαταστάσεων
Στις μεγάλες πόλεις, οι ασθενείς μπορούν να μεταφερθούν σε εγκαταστάσεις με εξειδικευμένη φροντίδα και ειδικούς γιατρούς έκτακτης ανάγκης
Σε αγροτικές περιοχές, οι ασθενείς συχνά μεταφέρονται στην πλησιέστερη εγκατάσταση
ΠΩΣ ΚΑΛΩ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ;
Καλέστε το 999 ή 998

Καλέστε 997 για Πολιτική Άμυνα/Πυροσβεστική Υπηρεσία

ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ & ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ;
Η ποιότητα της προνοσοκομειακής περίθαλψης ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των εμιράτων για διάφορους λόγους, οι πιο σημαντικοί από τους οποίους είναι οι διαφορές στις αρχές του EMS, με αποτέλεσμα την έλλειψη συντονισμού και συνέργειας. Ένας άλλος παράγοντας είναι η περιορισμένη διαθεσιμότητα επαγγελματιών που έχουν εκπαιδευτεί στο EMS στη χώρα

Η Εθνική Αρχή Διαχείρισης Κρίσεων και Καταστροφών Έκτακτης Ανάγκης (NCEMA) είναι επιφορτισμένη με τον «συντονισμό της επικοινωνίας τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο», αν και τα άτομα που χρειάζονται ασθενοφόρο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατά τη διάρκεια μιας καταστροφής θα πρέπει να καλούν το 999 ή το 998.

ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΩ;
Ανάλογα με το πού βρίσκεστε, φαίνεται πιθανό ότι θα μεταφερθείτε με νέο ασθενοφόρο, πιθανώς με κάποιο προηγμένο εξοπλισμό.
Πολλοί ιδιωτικοί πάροχοι έκτακτης ιατρικής ανάγκης χρησιμοποιούν συνήθως όρους όπως «η τελευταία λέξη της τεχνολογίας των οχημάτων και της ιατρικής», «υψηλής τεχνολογίας» και «υψηλής τεχνολογίας» και στη συνέχεια περιγράφουν τον εξοπλισμό και τους πόρους που θα ληφθούν υπόψη τυπική ή ελάχιστης χρησιμότητας σε ένα ανεπτυγμένο σύστημα EMS.
Παρόλα αυτά, τα οχήματα είναι τυπικά Mercedes-Benz Sprinters με καλές στροφές, εξασφαλίζοντας, πολλές φορές και τουλάχιστον, μια άνετη οδήγηση.
Άλλα οχήματα που χρησιμοποιούνται για την απόκριση έκτακτης ανάγκης περιλαμβάνουν επίσης μοτοσικλέτες και «ιπτάμενα μέσα» που μπορούν να φτάσουν νωρίς στη σκηνή και να παρέχουν σταθεροποίηση ενώ ένα όχημα μεταφοράς βρίσκεται καθ’ οδόν.
Μια σειρά από ελικόπτερα και ασθενοφόρα σταθερής πτέρυγας είναι επίσης διαθέσιμα στα ΗΑΕ, τα οποία συνήθως διαχειρίζονται και λειτουργούν από αστυνομικά τμήματα, νοσοκομεία και ιδιωτικές εταιρείες ασθενοφόρων.

Η Εθνική Αστυνομία του Άμπου Ντάμπι διευθύνει την Air Medical Wing που λειτουργεί σε όλα τα ΗΑΕ, παρέχοντας μεταφορές μεταξύ εγκαταστάσεων, απόκριση σκηνής, τεχνική διάσωση, εξαγωγή και διάσωση κατάδυσης, αν και ιστορικά είχε ελάχιστο όγκο κλήσεων: «Μόνο τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί πέρα ​​από VIP μεταφορά» (Sasser 2004)
Οι υπηρεσίες του νοσοκομείου και των ιδιωτικών ασθενοφόρων στελεχώνονται σχεδόν παγκοσμίως από δυτικούς παραϊατρικούς ιπτάμενους και νοσηλευτές και επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στις μεταφορές μεταξύ των εγκαταστάσεων και τη διεθνή ιατρική εκκένωση / επαναπατρισμό ασθενών
Η Πολιτική Άμυνα διαθέτει επίσης ελικόπτερα τα οποία χρησιμοποιεί κυρίως για τεχνική διάσωση με περιορισμένα πρωτόκολλα για βαριά, μεσαία και ελαφριά τεχνική, υψηλής γωνίας, γρήγορης διάσωσης στο νερό και περιορισμένο διάστημα

ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ;
Συνολικά, υπάρχουν πάνω από 120 νοσοκομεία στα ΗΑΕ, συμπεριλαμβανομένων τόσο των δημόσιων όσο και των ιδιωτικών, με 40 νοσοκομεία το καθένα στο Άμπου Ντάμπι και στο Ντουμπάι. Ανάλογα με το πού βρίσκεστε (και το τι ζητάτε) μπορεί να μεταφερθείτε σε ένα μεγάλο νοσοκομείο με τμήμα επειγόντων περιστατικών που στελεχώνεται από δυτικό γιατρό έκτακτης ανάγκης ή σε ένα αγροτικό νοσοκομείο με ντόπιους γιατρούς.
Μπορεί να μεταφερθείτε σε ένα πρωτοβάθμιο κέντρο υγείας, το οποίο είναι παρόμοιο με μια κλινική επείγουσας φροντίδας στις ΗΠΑ, ή σε ένα πολυάσχολο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Στο Άμπου Ντάμπι και στο Ντουμπάι , υπάρχουν περιφερειακά κέντρα τραύματος, με σχέδια που αναφέρονται για επέκταση του κέντρου τραύματος σε ολόκληρο το έθνος την επόμενη δεκαετία.

Τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών] στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι στελεχωμένα κυρίως με ομογενείς γιατρούς εκπαιδευμένους στην ιατρική ή τη χειρουργική. Οι μεγαλύτερες ΕΔ έχουν επίσης κατοίκους, αξιωματικούς/ασκητές και φοιτητές ιατρικής. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 1.000 γιατροί που εργάζονται σε ΕΔ στα ΗΑΕ.
Περίπου 50 από αυτούς είναι γιατροί επειγόντων περιστατικών με δυτικά προσόντα ή πιστοποίηση διοικητικού συμβουλίου. όπως είναι αναμενόμενο, αυτοί οι ειδικοί εδρεύουν στα μεγαλύτερα, καθιερωμένα κέντρα ΕΔ και τραύματος στα ΗΑΕ.
Οι νοσηλευτές και οι τεχνικοί της ΕΔ είναι επίσης ως επί το πλείστον ομογενείς, η πλειοψηφία των οποίων είναι από τις Φιλιππίνες ή την Ινδία. Στο χώρο εργασίας ομιλούνται αγγλικά.

Διαφήμιση

Εγγραφή – Ανανέωση

εγγραφή στο σωματείο

ALS/BLS

ΕΕΕΠΦ ΝΑΕΜΤ στην Ελλάδα
Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση
Συνεχιζόμενη κατάρτιση πληρωμάτων ασθενοφόρων erc

Στηρίζουμε :)

ΧΑΜΟΓΕΛΑ στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

Διασώστες Πλήρωμα.

Διασώστες Ρόδου.

Επικοινωνήστε με τον κάτοχο της καταχώρισης

Captcha Code