Επιλέξτε Page

Για Την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου 05-07-2023

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου 05-07-2023

Η κυβέρνησης αποφάσισε στις 05/07/2023 να τοποθετήσει στρατιωτικούς, πυροσβέστες, και υπαλλήλους ΟΤΑ στα ασθενοφόρα οχήματα του Ε.Κ.Α.Β. και των Κέντρων Υγείας θέλοντας να καλύψει το κενό που υπάρχει στην υγειά εδώ και αρκετά χρόνια. Να θυμίσουμε ότι η ΠΝΠ που (έφτιαξε) ήταν η συνέχεια μια προηγούμενης νομοθεσίας (δείτε εδώ) από προγενέστερες κυβερνήσεις η οποία όμως ποτέ δεν είχε εφαρμογή.

Τώρα λοιπόν ανανεώθηκε και ήρθε στο προσκήνιο κάπως αλλαγμένη τοποθετώντας πλέον μέσα σε αυτήν και τους στρατιωτικούς με ημερομηνία λήξης την 31/12/2023. Μέσα σε αυτήν την ΠΝΠ αναγράφετε ξεκάθαρα η ειδική αποζημίωση το ποσό της οποίας δεν το γνωρίζουμε επίσημα, σύμφωνα όμως με τους ανθρώπους που εργάστηκαν σε αυτές τις θέσεις είναι περίπου για τους αποσπασμένους που τοποθετήθηκαν στους εκάστοτε φορείς. Να σημειώσουμε εδώ ότι αυτό το ποσό είναι έξτρα του κανονικού μισθού που λαμβάνουν από την υπηρεσία τους.

Πάμε όμως να εμβαθύνουμε περισσότερο στα ψηλά γράμματα της ΠΝΠ :

  • Έξτρα 150€ μέγιστο ποσό για την ημερήσια διαμονή των αποσπασμένων.

  • Ελάχιστο προσόν το δίπλωμα ‘Β κατηγορίας για να οδηγήσεις το ασθενοφόρο!

  • Καμία γνώση της προνοσοκομειακής φροντίδας αρκεί η ολοκλήρωσή ενός 5ώρου που “έγινε 1ας ώρας και εάν γίνετε”, προγράμματος από το Ε.Κ.Α.Β. και με ποια ημερησία αποζημίωση;

– Ρωτούμε; Ποιος συνάδελφος/ισσα με 30 – 35 χρόνια υπηρεσίας λαμβάνει 150€

Η περίφημη ΠΝΠ της Κυβέρνησης όπου εργάζονται ως οδηγοί στα ασθενοφόρα “πήρε σιωπηλή παράταση” μέχρι 30/09/2024;

Χαρακτηριστικό είναι όμως ότι μετά την εφαρμογή της ΠΝΠ το προσωπικό στάλθηκε μόνο στα Κέντρα Υγείας όλης της Ελλάδας που δήλωναν ανάγκες. Κανένας δεν πήγε να εργαστεί στο Ε.Κ.Α.Β. καθώς όπως φαίνεται λειτουργεί πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένοι στους σταθμούς του.

Υπάρχουν μεμονωμένες περιστάσεις που έχουμε μεικτά πληρώματα σε κάποιους σταθμούς όπου εργάζονται διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. με Πλήρωμα των Κ.Υ. οπού εκεί συναντάμε το φαινόμενο ο στρατιωτικός να κάνει ζευγάρι με Διασώστη. Εδώ γίνεται αντιληπτό σε μεγάλο βαθμό το πως αντιμετωπίζεται από το κράτος μια υπηρεσία και το πως μια άλλη.

Είναι εμφανές ότι μια υπηρεσία σαν το Ε.Κ.Α.Β. – Ε.Κ.ΕΠ.Υ. που σέβεται τον ρόλο της και την επιχειρησιακή ετοιμότητα της δεν επέτρεψε να αλλοιώσει τις παροχές υγείας προς τους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη.

Στην αντίπερα όχθη όμως βλέπουμε την προχειρότητα και την τσαπατσουλιά ενός άλλου φορέα όπου τοποθετούμε ανειδίκευτο προσωπικό πάνω σε οχήματα άμεσης επέμβασης για να τρέχουν σαν ραλίστες να προλάβουν τον άνθρωπο που τους έχει ανάγκη ώστε να τον πάνε ακόμα πιο γρήγορα (με τι αποτέλεσμα, το έλα μωρέ τώρα σιγά) σε έναν σταθμό υγείας όπου ο γιατρός με ένα μαγικό ραβδί σαν τον Harry Poter θα τον κάνει καλά (σπάνιες περιπτώσεις).

Το πρωτόκολλο scup and run έχει σταματήσει να εφαρμόζεται στην παγκόσμια πρωτοβάθμια φροντίδα χρόνια τώρα, το stay and play υπάρχει ως πρωτόκολλο άραγε;

Σαν Πανελλήνιο Σωματείο Πληρωμάτων Ασθενοφόρων Κέντρων Υγείας. Διερωτώμεθα με όλα αυτά τα χρήματα που σπαταλιούνται όλους αυτούς τους μήνες και συνεχίζονται να δίνονται, στην πραγματικότητα χωρίς καμία ουσία αντιθέτως δημιουργώντας επι πλέον προβλήματα, γιατί δεν κάνετε μια ουσιαστική παρέμβασή με αποτέλεσμα σε όλοι την επικράτεια;

Το σίγουρο είναι ότι θα σας κόστιζε πολύ λιγότερα από όσο σας έχει κοστίσει μέχρι σήμερα αυτή η δαπάνη με την ΠΝΠ.

Θα μπορούσατε να προσλάβετε 2 ακόμη και 3 πιστοποιημένους διασώστες ΙΕΚ ΕΚΑΒ όπου είναι κατά χιλιάδες σε αναμονή εργασίας και θα σας έμεναν και χρήματα. Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό οι παροχές υγείας ενός Διασώστη Πληρώματος Ασθενοφόρου όπου θα παρείχε αυτός ο υπάλληλος, θα εναρμονιζόταν με τους διεθνής κανόνες  πρωτοκόλλων  που εφαρμόζονται στην προνοσοκομειακή φροντίδα.

Άρα ο ασθενής θα λάμβανε και καλύτερη φροντίδα από το σημείο που θα έφτανε το ασθενοφόρο μέχρι να φτάσει στην υγειονομική μονάδα, “αλλά μας ενδιαφέρει”; Όχι, σε αντίθεση όμως τώρα που ένας στρατιωτικός μπορεί με μεγάλη δεξιότητα να πιάσει να λύση και να δέσει το όπλο του, αλλά δεν ξέρει πως να πιάσει και να ακινητοποιήσει έναν πολύτραυματία ενός τροχαίου, το αποτέλεσμα το έχετε σκεφτεί;

Και για να μην παραμυθιαζόμαστε άλλο με τις συνοδείες τον ασθενοφόρων επειδή γίνεται αναφορά εκτεταμένη χρόνια τώρα υπάρχουν περιστατικά που ευσυνείδητοι Ιατροί συνοδεύουν μαζί με τα πληρώματα τον ασθενή στα ΤΕΠ και υπάρχουν και περιστατικά που είναι άνευ συνοδείας ή με ένα γενικών καθηκόντων ο οποίος δεν έχει ιδέα τι πρέπει να κάνει και απλά συνοδεύει τον συνάδελφο Διασώστη που οδηγεί στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα ο ασθενής να είναι μόνος του στην καμπίνα του ασθενοφόρου.

  1. Βλέποντας τα δεδομένα του κ. υφυπουργού διαπιστώνουμε ότι απεστάλησαν για υπηρεσία στις υγειονομικές δομές 159 στελέχη τον ενόπλων δυνάμεων :

Τον μήνα

159 x 800€ = 127.200€

Και το κόστος διαμονής από το χαμηλότερο ως το υψηλότερο ανά ημέρα

159 x 60 = 9.540€ min / 159 x 150 = 23.850€ max

Μέσος όρος ανά ημέρα διαμονής

16.695

Σπαταλιούνται 16.695 ημερησίως για να δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα και η ουσία, ο ασθενής, να μην έχει την σωστή αντιμετώπιση στο επείγον περιστατικό.

Πηγη: facebook Marios Themistocleous

04/10/2023

  1. Σύμφωνα λοιπόν με τον υφυπουργό αύξησε την κάλυψη της επικράτειας με ασθενοφόρα οχήματα κατά 30%. “Είναι ένα πολύ καλό ποσοστού κάλυψης στο οποίο δεν διαφωνούμε και μπράβο, αυτό όμως που λεμέ είναι, αν ο σκοπός ήταν να γεμίσω την επικράτεια με κίτρινα οχήματα και οδηγούς με αυτά τα χρήματα θα μισθώναμε ταξί με πολύ λιγότερα”.

  2. 5.965 διακομιδές έγιναν στο σύνολο από τις οποίες 3.823 διακομιδές έγιναν από μικτά πληρώματα και αναφέρει στην συνέχεια ο κ’ υφυπουργός ότι 1.500 διακομιδές ίσως να μην είχαν γίνει ή να είχανε μεγάλη καθυστέρηση.

Αναρωτιόμαστε αν είναι αληθές ότι από την πρώτη μέρα που ο πρώην υπουργός Υγείας, ανέλαβε τα καθήκοντα του επισκέφτηκε το Ε.Κ.Α.Β. και ενημερώθηκε για τις κινήσεις των ασθενοφόρων του Ε.Κ.Α.Β. όμως έκπληκτος έμαθε ότι οι κινήσεις των ασθενοφόρων των Κ. Υγείας δεν καταγράφονται από το Ε.Κ.Α.Β. όπου δίνετε το σήμα για το συμβάν, το τραγελαφικό, σίγουρα δεν καταγράφονται από τα εκάστοτε Κ. Υγείας, άρα από ποιόν;.

  1. Υπάρχουν κάποια άτυπα έντυπα χαρτιά κινήσεων στα Κ.Υ. από την δεκαετία του 1980, τα οποία υπογράφουν γιατροί για να βγει κίνηση το ασθενοφόρο.

Δηλαδή, υπογράφει κάποιος άλλος, για να βγει σε κίνηση ένα ασθενοφόρο που έδωσε την εντολή κάποιος άλλος!!! “Ελληνικό και Μοναδικό” Ρωτούμε λοιπόν, από που συλλέξατε τα δεδομένα σας;

  1. Επίσης θα ήθελαν όλοι να μάθουν, πόσες από τις διακομιδές αυτές, ήταν επείγουσας βάσης και πόσες ήταν δευτερογενής ή ανούσιες;

Εν κατά κλειδί, το σύστημα χρειάζεται επειγόντως ολικό Lifting τα ασθενοφόρα οχήματα και το προσωπικό τους πρέπει όλα να είναι κάτω από έναν φορέα που να τα διαχειρίζεται και να τα οργανώνει, το μπάχαλο κ’ η κοροϊδία των 2 και 3ν υπηρεσιών ποιον οφειλή;. Σίγουρα όχι τον πολίτη αυτής της Χώρας τον 21ο αιώνα.

Ενημερώνουμε, υπάρχει άμεση επικινδυνότητα στην υγεία των πολιτών, έρχονται προβλήματα στα ασθενοφόρα, στα φορεία αυτών, στην φθορά του όποιου εξοπλισμού

Και για ακόμη μια φορά το ξαναλέμε. Το προσωπικό αυτού του φορέα πρέπει να λαμβάνει την απαιτούμενη – συνεχιζόμενη εκπαίδευση σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα και να αξιολογείτε επιχειρησιακά, όχι από τα γραφεία.


* Εκείνο που έχει σημασία να επισημάνουμε είναι ότι, δεν έχουμε κάτι εναντίον των στρατιωτικών, απεναντίας, χέρι βοηθείας μας προσφέρουν κ’ είναι οι μόνοι που δεν μπορούν να πουν όχι. Αναφερόμαστε στην “προχειρότητα” των αποφάσεων της εύκολης λύσης κ’ την υποβάθμιση ενός ολόκληρου κλάδου

Διαφήμιση

Εγγραφή – Ανανέωση

εγγραφή στο σωματείο

ALS/BLS

ΕΕΕΠΦ ΝΑΕΜΤ στην Ελλάδα
Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση
Συνεχιζόμενη κατάρτιση πληρωμάτων ασθενοφόρων erc

Στηρίζουμε :)

ΧΑΜΟΓΕΛΑ στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

Διασώστες Πλήρωμα.

Διασώστες Ρόδου.

Επικοινωνήστε με τον κάτοχο της καταχώρισης

Captcha Code