Επιλέξτε Page

Νέο Νομοσχέδιο Υπουργείο Υγείας Μονόδρομος η Συνένωσης

Νέο Νομοσχέδιο Υπουργείο Υγείας Μονόδρομος η Συνένωσης

 

Στις 18/04/2022 έληξε η προθεσμία για την κατάθεση προτάσεων για διαβούλευση του Νέο νομοσχεδίου για την Υγεία στην χώρα μας.

Καμία Πρόταση

Για άλλη μία φορά καταδεικνύεται ότι δεν υπάρχει καμία σχετική πρόταση που να αφορά τον κλάδο μας παραμένοντας το υπάρχον καθεστώς με ότι αυτό συνεπάγεται.
Δυο φορείς με το ίδιο αντικείμενο με εργαζόμενους δύο ταχυτήτων.

Ευρωπαϊκή Νομοθεσία

Το ότι υπάρχει σχετική Ευρωπαϊκή νομοθεσία σε ότι αφορά την δημιουργία ενός ενιαίου Εθνικού φορέα διαχείρισης των επειγόντων συμβάντων, προφανώς για άλλη μια φορά δεν είχε καμία τύχη.
Αποτελεί Πανευρωπαϊκή αν όχι Παγκόσμια πρωτοτυπία η διαχείριση των επειγόντων συμβάντων σε μία χώρα, να είναι σε δύο κρατικούς φορείς και να υπάγονται στο ίδιο Υπουργείο με αποτέλεσμα να υπάρχουν όλα τα κακός κείμενα που διαδραματίζονται καθημερινά.

Εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων

Η εμπειρία που υπάρχει μετά από την τριακονταετή και πλέον πορεία των δύο διαφορετικών φορέων καταδεικνύει την αναγκαιότητα και μόνο της συνένωσης σε ένα ενιαίο φορέα διαχείρισης.
Η δυσκολίες διαχείρισης και διευθέτησης των όποιων θεμάτων που δεν θα έλεγα ότι είναι και απλά βρίσκουν λύση μέσα από την μοναδική εφαρμογή του ενός και μοναδικού φορέα με ενιαία διαχείριση.

Το ότι υπάρχουν δύο φορείς με τα γνωστά σε όλους μας προβλήματα και την δημιουργία εργαζομένων δύο ταχυτήτων με ότι συνεπάγεται αυτό λειτουργεί σε βάρος της ποιοτικής παροχής υπηρεσιών μας.

Είναι γνωστό πλέον η αυταπάρνηση και αμέριστη συμβολή των εργαζομένων και των δύο φορέων στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας αναγκαία και απαραίτητη όμως υπάρχουν πολλά περιθώρια ακόμα για την αναβάθμιση των κλάδων μας και αυτό πρέπει να επιδιώξουμε.

Η συνεχιζόμενη εκπαίδευση η μισθολογική εξίσωση το επίδομα στολής κ.τ.λ. είναι αυτά που πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα για να επιτευχθεί μια μορφή εξίσωσης των δύο φορέων κάτι που θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί και μόνο με την ενοποίηση τους.
Μόνο με αυτό το σκεπτικό θα μπορέσουμε όλοι μαζί πλέον να δώσουμε τον αγώνα της ειδικότητας της αναβάθμισης και της ένταξης της στα ανάλογα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας μας.

Καλό είναι οι συνάδελφοι από όποιο μετερίζι και αν δίνουν τον καλό αγώνα για την καθημερινή αναβάθμιση του κλάδου μας, να σκεφτούν συλλογικά με γνώμονα το κοινό συμφέρον.
Καλό όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου για μία δεύτερη σκέψη όσο αφορά την ενοποίηση των δύο φορέων που θα ήταν ζωτικής σημασίας για τον κλάδο μας και θα αλλάξει ριζικά την προσφορά του.

Είναι υποχρέωση όλων μας να αγωνιστούμε για την η ποιοτική αναβάθμιση του κλάδου μας γιατί προσφέρει προσφέρουμε ελπίδα και ζωή στον άνθρωπο δημιουργίας καλύτερης επιβίωσης στους πάσχοντες.

Μοχιανάκης Κωνσταντίνος

Μοχιανάκης Κωνσταντίνος

Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου

Η ειδικότητα του Διασώστη Πλήρωμα Ασθενοφόρου παρέχει επείγουσα προ νοσοκομειακή φροντίδα στον πάσχοντα συνάνθρωπο μας

Διασώστης Πλήρωμα Ασθενοφόρου
+30 6971631556
moxianakis@emtky.gr
7η Υ.ΠΕ
Κ.Υ. Χάρακα ΚΡΗΤΗ

Διαφήμιση

Εγγραφή – Ανανέωση

εγγραφή στο σωματείο

ALS/BLS

ΕΕΕΠΦ ΝΑΕΜΤ στην Ελλάδα
Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση
Συνεχιζόμενη κατάρτιση πληρωμάτων ασθενοφόρων erc

Στηρίζουμε :)

ΧΑΜΟΓΕΛΑ στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

Διασώστες Πλήρωμα.

Διασώστες Ρόδου.

Επικοινωνήστε με τον κάτοχο της καταχώρισης

Captcha Code