Επιλέξτε Page

Ανάγκη άμεσης παροχής πρώτων βοηθειών

Το να γίνονται συνεχώς αναφορές σε ένα συγκεκριμένο θέμα εμπεριέχει τον κίνδυνο του να γίνει κάποιος γραφικός , αυτό όμως ουδόλως απασχολεί τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας όταν βρεθεί στην ανάγκη της άμεσης παροχής πρώτων βοηθειών.
Αυτό που έχει πρωτεύοντα σημασία είναι η σωστά οργανωμένη στοχευμένη παρέμβαση μας στον τόπο του συμβάντος με στόχο την σταθεροποίηση του παθόντα και την λήψη σωστών αποφάσεων.

Τραυματία στα ΤΕΠ

Το ποίημα του παραλάβαμε και τρέχουμε είναι πλέον μια ξεπερασμένη επιστημονικά τεκμηριωμένη αντίληψη και φυσικά εμπεριέχει αυξημένο ποσοστό κινδύνων. Δεν έχει καμία σημασία το να παραδώσουμε ένα τραυματία στα ΤΕΠ όπου πρώτα δεν έχουν εφαρμοστεί τα ενδεδειγμένα πρωτόκολλα (ABCDE κ.τ.λ.)
Ο χρόνος που θα μεσολαβήσει θα μετρά αντίστροφα για την περαιτέρω εξέλιξη του και ίσος να αποβεί και θανατηφόρος. Βασικός κανόνας είναι ο σωστός συντονισμός όλων των εμπλεκομένων φορέων Ε.Κ.Α.Β – ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ (Στην περίπτωση μας) – ΤΕΠ ή όποιο άλλο τμήμα υποδοχής.

Συνεχή εκπαίδευση των συναδέλφων

Για να επιτευχθεί όμως το συγκεκριμένο εγχείρημα στο μεγαλύτερο βαθμό είναι απαραίτητο η μείωση των εμπλεκομένων φορέων για την καλύτερη και αμεσότερη διεκπεραίωση του.
Η συνεχή εκπαίδευση των συναδέλφων στα νέα εξειδικευμένα πρωτόκολλα και η εμπέδωση καλής ψυχολογίας.
Όλα αυτά σήμερα έχουν επιτευχθεί σε ένα σημαντικό βαθμό σε σχέση με το παρελθόν όμως η φύση της ειδικότητας δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό απαιτείται συνεχής εγρήγορση εκπαίδευση και καλή συνεργασία με όλους τους συναδέλφους.
Όλα αυτά αποτελούν βασικό μέλημα των συναδέλφων παρόλο που αυτή την στιγμή το όλο σύστημα ή όπως αλλιώς θέλετε υπολείπεται βελτιώσεων.

Διαφορετικός φορέας διαχείρισης

Το να λειτουργούμε σε δύο διαφορετικούς φορείς με σημαντικές διαφορές μεταξύ συναδέλφων τού ίδιου αντικειμένου αυτό δεν συμβάλλει στην εμπέδωση της καλής ψυχολογίας.
Αποτελούμε θα έλεγα μοναδικό φαινόμενο ίδιο αντικείμενο απασχόλησης διαφορετικός φορέας διαχείρισης .

Πώς θα σας φαινόταν η αστυνομία η πυροσβεστική κ.τ.λ. αν υπήρχαν συνάδελφοι πόλης και συνάδελφοι υπαίθρου με διαφορετικό καθεστώς εκπαίδευσης διαφορετικό καθεστώς αποδοχών κ.τ.λ.
Πώς θα νιώσετε να δουλεύετε στον ίδιο χώρο ( τομέας ) με ίδια ευθύνη παροχής υπηρεσιών με διαφορετικές αποδοχές. Και το ψυχολογικό πλεονέκτημα τα εύσημα για τα θετικά τού κάθε συμβάντος από τα κοινωνικά δίκτυα και τα ΜΜΕ μαζικά μονομερώς στον ένα φορέα.
Με το ποσοστό διαχείριση των περιστατικών στα Κέντρα Υγείας από συναδέλφους (Πληρώματα Ασθενοφόρων) να ξεπερνά το 70%.

Φορέα διαχείρισης επειγόντων περιστατικών

Καιρός είναι να σταματήσουμε να σφυράμε αδιάφορα το θέμα είναι ότι όλοι μας πρέπει να δούμε κατάματα το πρόβλημα να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους και ν τα παρουσιάζουμε στην σωστή διάσταση τους.
Σήμερα υπάρχει και το επίπεδο και η δυνατότητα να το λύσουμε με όλα τα τυχόν εμπόδια που αυτά υπάρχουν και που είναι πολύ μικρά σε σχέση με τα οφέλη που προκύπτουν. Αυτοί που πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις είναι πλέον ενήμεροι γνωρίζουν και πολύ περισσότερο έχουν και ανοιχτές τις πόρτες συνεργασίας για όλους μας ας φροντίσουμε ο καθένας από το μετερίζι του να τοποθετήσει την ανάλογη πετρούλα για την δημιουργία ενός ενιαίου δυναμικού και αποτελεσματικού φορέα διαχείρισης επειγόντων περιστατικών.
Το οτιδήποτε άλλο δεν συμβάλλει και είναι αποδεδειγμένα επικίνδυνο.

Κωνσταντίνος Μοχιανάκης
Διασώστης 7ης ΥΠΕ Κέντρο Υγείας Χάρακα

Διαφήμιση

Εγγραφή – Ανανέωση

εγγραφή στο σωματείο

ALS/BLS

ΕΕΕΠΦ ΝΑΕΜΤ στην Ελλάδα
Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση
Συνεχιζόμενη κατάρτιση πληρωμάτων ασθενοφόρων erc

Στηρίζουμε :)

ΧΑΜΟΓΕΛΑ στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

Διασώστες Πλήρωμα.

Διασώστες Ρόδου.

Επικοινωνήστε με τον κάτοχο της καταχώρισης

Captcha Code