Επιλέξτε Page

Δεν έχουν ασθενοφόρα τα Κέντρα Υγείας. Ζητάμε βοήθεια από το ΕΚΑΒ, αλλά…

Δεν έχουν ασθενοφόρα τα Κέντρα Υγείας. Ζητάμε βοήθεια από το ΕΚΑΒ, αλλά…

Δεν έχουν ασθενοφόρα τα Κέντρα Υγείας. Ο πρόεδρος του σωματείου κ. Μοχιανάκης Κ. έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στον ANTENNA ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 97,1 έπειτα από το πρόβλημα βλάβης που είχε το ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αγίας Φωτεινής.

Η ιστοσελίδα parakritika.gr έθεσε το θέμα με το παρακάτω άρθρο:

Μετά το Κέντρο Υγείας Σπηλίου και το Κέντρο Υγείας Αγίας Φωτεινής έμεινε χωρίς ασθενοφόρο (δείτε ΕΔΩ).

Μέχρι σήμερα είναι άγνωστο ακόμη αν τα 14 ασθενοφόρα -ή κάποια από αυτά- που έχει παραγγείλει η Περιφέρεια Κρήτης από τον κεντρικό προμηθευτή στην Ελλάδα, ενώ θα ακολουθήσει και ένα χρονικό διάστημα ενός μήνα για να εξοπλιστούν.

Η δέσμευση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης σε πρόσφατη συνάντηση που έγινε με ήταν πως μέχρι τέλος Φεβρουαρίου τα ασθενοφόρα θα παραδοθούν στα Κέντρα Υγείας, ενώ πιθανώς και εντός Δεκεμβρίου δύο Κέντρα Υγείας (Σπήλι, Καστέλλι) θα παραλάμβαναν τα νέα οχήματα.

Όπως αναφέρει, μιλώντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ Δυτικής Κρήτης, στην εκπομπή “ΦΕΡΕ ΚΑΦΕ”, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Πληρωμάτων Ασθενοφόρου Κέντρων Υγείας, Κώστας Μοχιανάκης, σε άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες, όπως η 6η ΥΠΕ, έχουν ήδη παραδοθεί ασθενοφόρα και εξέφρασε την απορία του για τους λόγους που δεν παραδίδονται στην Κρήτη.

Επιπρόσθετα, ο κ. Μοχιανάκης τόνισε ότι το ΕΚΑΒ Κρήτης, αν και έχουν γίνει κατ’ επανάληψη εκκλήσεις εγγράφως από τον Υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Δημήτρη Αγαπίου, για παραχώρηση ασθενοφόρων που είναι σταθμευμένα και δεν χρησιμοποιούνται, η απάντηση είναι αρνητική λόγω του ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές υπηρεσίες!!!

Μάλιστα, όπως σημειώνει ο κ. Μοχιανάκης, το ΕΚΑΒ Κρήτης απαγόρευε μέχρι πρότινος (όταν και έγινε η προμήθεια από την 7η ΥΠΕ Κρήτης για τα Κέντρα Υγείας), ακόμη και να φοράνε οι διασώστες των Κέντρων Υγείας την στολή του ΕΚΑΒίτη, μη έχοντας δική τους.

Άρθρο: parakritika.gr

Διαφήμιση

Εγγραφή – Ανανέωση

εγγραφή στο σωματείο

ALS/BLS

ΕΕΕΠΦ ΝΑΕΜΤ στην Ελλάδα
Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση
Συνεχιζόμενη κατάρτιση πληρωμάτων ασθενοφόρων erc

Στηρίζουμε :)

ΧΑΜΟΓΕΛΑ στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

Διασώστες Πλήρωμα.

Διασώστες Ρόδου.

Επικοινωνήστε με τον κάτοχο της καταχώρισης

Captcha Code