Επιλέξτε Page

Η δικαίωση του κλάδου μας θα έρθει μέσα από την συμμετοχή όλων μας

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΈΡΘΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΌΛΩΝ ΜΑΣ

Με αφορμή την ανάρτηση μου όσο αφορά τα καθήκοντα του Διασώστη Πληρωμάτων Ασθενοφόρων των συναδέλφων στα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας θα ήθελα με την ιδιότητα του εργαζομένου στον συγκεκριμένο κλάδο επί τριάντα και πλέον έτη την εμπειρία μου από την συνεχιζόμενη κατάρτιση μου στην ειδικότητα να εκφράσω την τεκμηριωμένη άποψη μου για την συμβολή του κλάδου μας στην ποιοτική αναβάθμιση και τα εμπόδια που κατά καιρούς έχουμε αντιμετωπίσει από το ελλιπές νομικό πλαίσιο στην ειδικότητα μας αλλά και από τους άμεσους συνεργάτες μας στον χώρο δράσης μας και συντονισμού μας.

Η Συμβολή

Καταρχήν η συμβολή όλων των εργαζομένων από όλους τους κλάδους από το 1988 της θεσμοθέτησης των Κέντρων Υγείας στην χώρα μας ήταν καθοριστική για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στον συνάνθρωπο μας.
Με βάση την έλλειψη Κανονισμού Λειτουργία στα Κέντρα Υγείας και το ασαφή πλαίσιο που διέπει το εργασιακό καθεστώς μας και την παντελή έλλειψη συνδικαλιστικών φορέων στον χώρο μας όλα αυτά τα χρόνια το μόνο που μπορούσε να στηρίξει το όλο εγχείρημα ήταν το φιλότιμο των ίδιων των εργαζομένων όλων των κλάδων και φυσικά των Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.

Παρ όλες της όποιες δυσκολίες η θεσμοθέτηση των Κέντρων Υγείας στην περιφέρεια στο θέμα της Π.Φ.Υ. ήταν απόλυτα επιτυχημένη παρέχοντας φροντίδα στον απομακρυσμένο από το κέντρο συμπολιτών μας.
Ειδικότερα για τον κλάδο μας η προσφορά ξεπερνά κάθε κανόνα και κανονισμό λειτουργίας έχοντας προσφορά πέραν της ειδικότητας και του ωραρίου του.

Πληρώματα Ασθενοφόρων

Είμαστε πάντα δίπλα σε κάθε συνεργάτη μας τρέξαμε δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας .
Έτσι έχουμε Πληρώματα Ασθενοφόρων στην θέση του φύλακα του κηπουρού κ.τ.λ. με χιλιάδες υπερωρίες απλήρωτες, χωρίς στολή ή επίδομα στολής με τα χαμηλότερα επιδόματα να εκτελεί τις οποίες εντολές του εκάστοτε Διευθυντή η Ιατρού υπηρεσίας πέραν των καθηκόντων του όπου του όριζαν σε πολλές περιπτώσεις και το πρόγραμμα υπηρεσίας ακόμα άλλες ειδικότητες και όλα αυτά λίγο πριν την εντολή κίνησης γιατί αυτή και αν ήταν.

Αναβάθμιση Υπηρεσίας

Όλοι οι παρακάτω μπορούν ταυτόχρονα να σου δώσουν εντολή μετακίνησης για το όποιο συμβάν ΕΚΑΒ -Διευθυντής -Ιατρός υπηρεσίας με ότι συνεπάγεται είτε στον συντονισμό είτε στην έκβαση του περιστατικού.
Και τελικά έρχεται και το ευχαριστώ που είναι το ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΕ για όλα αυτά τα αλλότρια καθήκοντα που από φιλότιμο και με γνώμονα την ποιοτική αναβάθμιση της υπηρεσίας εκτελούν όλοι οι συνάδελφοι.

Όλοι αυτοί που υπογράφουν τέτοιες εντολές έχω απορία γνωρίζουν τις λέξεις συνεργασία, συνάδελφος και ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Δεύτερο ευχαριστώ με την ανάθεση του προγράμματος μας σε διαφορετική υπηρεσία και όλα αυτά με την βούλα των προϊσταμένων όλων των υπηρεσιών μας και ας γνωρίζουν την αδικία.
Ποτέ μα ποτέ κανένας συνάδελφος δεν αρνήθηκε την όποια εντολή την όποια συνεργασία και την όποια βοήθεια στην υπηρεσία του, πάντα προσέφεραν το καλύτερο με όλες τις υπάρχουσες παθογένειες του συστήματος.

Διασώστης

Αυτό που επιβάλλεται να γνωρίζουν βάση και των υφιστάμενων πρωτοκόλλων όλοι οι Διοικούντες είναι ότι για να εκτελέσει τα καθήκοντα του ένας Διασώστης και όλα όσα αναφέρονται στον κανονισμό θα πρέπει να είναι ξεκούραστος και σε πλήρη διαύγεια για την σωστή έκβαση του περιστατικού .

Πάντα έλεγα ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε και από κανέναν όλα έχουν έρθει μέσα από το συλλογικό αγώνα όλων μας αλλά και τον αγώνα του κάθε συναδέλφου στο κάθε Κέντρο Υγείας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας μας.

Πάντα έχουμε αρχή μας την συνεργασία με τους συναδέλφους όλων των κλάδων με στόχο την ποιότητα των υπηρεσιών μας παρόλα τα προβλήματα και τις αντιξοότητες που υπάρχουν.

Απαντώντας λοιπόν σε όλους τους συναδέλφους, τους καλώ να εγγραφούν να ενισχύσουν των αγώνα και να είναι σίγουροι ότι θα έχουμε μόνο οφέλη.

Απάντηση που τους αρμόζει

Μετά από τέσσερα χρόνια πορείας του σωματείου μας έχουμε αρκετή εμπειρία για την στήριξη των προβλημάτων μας όπου καθημερινά βάζουμε νέους στόχους για την ποιοτικότερη υποστήριξη των συναδέλφων μας.
Μόνο μέσα από την ενίσχυση του σωματείου μας θα μπορούμε πλέον να απαντάμε σε όλους όσους επιβουλεύονται το φιλότιμο μας.

Μας θεωρούν υπαλλήλους Β’ κατηγορίας και παιδιά για όλες τις εργασίες.

Από σήμερα και στο εξής θα παίρνουν την απάντηση που τους αρμόζει με την διεκδίκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος μας.

Βασικός στόχος μας η συμμετοχή όλων μας, θέτοντας στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του κλάδου μας με την διεκδίκηση όλων όσων δικαιούμαστε την συνεργασία με όλους όσους εμπλέκονται (ΕΚΑΒ) για την καλύτερη έκβαση του κάθε συμβάντος.

Ναι συνάδελφοι έτσι μόνο θα μπορέσουμε να πούμε ένα βροντερό όχι σε όλους αυτούς που κατά καιρούς επιβουλεύονται το φιλότιμο μας, το χρωστάμε στον εαυτό μας.

Μοχιανάκης Κωνσταντίνος
Διασώστης Πλήρωμα Ασθενοφόρου
Κ.Υ. Χάρακα
Hellas EMT – Πληρώματα Ασθενοφόρων Κέντρων Υγείας.

Διαφήμιση

Εγγραφή – Ανανέωση

εγγραφή στο σωματείο

ALS/BLS

ΕΕΕΠΦ ΝΑΕΜΤ στην Ελλάδα
Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση
Συνεχιζόμενη κατάρτιση πληρωμάτων ασθενοφόρων erc

Στηρίζουμε :)

ΧΑΜΟΓΕΛΑ στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

Διασώστες Πλήρωμα.

Διασώστες Ρόδου.

Επικοινωνήστε με τον κάτοχο της καταχώρισης

Captcha Code