Επιλέξτε Page

O Κλάδος Διασωστών Πληρωμάτων Ασθενοφόρων είναι 1 και μοναδικός

O Κλάδος Διασωστών Πληρωμάτων Ασθενοφόρων είναι 1 και μοναδικός

Έχουν περάσει τριάντα και πλέον χρόνια

Δραστηριότητας από την ίδρυση των “δύο φορέων” Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας στην χώρα μας, χρόνια προσφοράς και αγώνα όπου δυστυχώς μέτρα ακόμα και θύματα και από τους δύο φορείς των άξιων συναδέλφων.

  1. Συνεχιζόμενη κατάρτιση των Διασωστών Πληρωμάτων Ασθενοφόρων
  2. Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία η ύπαρξη δύο φορέων
  3. Το παράδειγμα Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Κύπρου
  4. Άμεσα Βελτίωση των υπηρεσιών, προς όφελος των πολιτών

Χρόνια όπου χρειάστηκε να δοθούν μεγάλοι αγώνες παρότι να υπάρχει βελτίωση της παρεχόμενης υπηρεσίας μέσα από την ίδρυση σχολής Διασωστών την συνεχιζόμενη εκπαίδευση την έμπρακτη εμπειρία στο σημείο του κάθε συμβάντος και κατάκτηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Συνεχιζόμενη κατάρτιση των Διασωστών Πληρωμάτων Ασθενοφόρων

Με δυνατότητα σήμερα αναβάθμισης της σχολής και θεσμοθέτηση της συνεχιζόμενης κατάρτισης των Διασωστών Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, στα νέα εξελισσόμενα πρωτόκολλα.
Μόνο που όλα αυτά δεν ακολούθησαν παράλληλη πορεία και στους δύο φορείς με τα γνωστά σε όλους εμάς σημερινά αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημιουργίας εργαζομένων δύο ταχυτήτων σε όλα τα επίπεδα κάτι που όχι μόνο δεν τιμά των κλάδο αλλά τον μειώνει, κάτι που θα έχει αρνητικά αποτελέσματα για όλους αν δεν υπάρξει άμεσα αναθεώρηση των πρακτικών που μας οδήγησαν έως εδώ και από τους δύο φορείς.

Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία η ύπαρξη δύο φορέων με το ίδιο αντικείμενο σε μία χώρα.

Το να μοιράσουμε ευθύνες το κατά πόσο ευθύνεται ο κάθε φορέας για την σημερινή κατάσταση, θεωρώ ότι δεν εξυπηρετεί και το μόνο που έχει να κάνει είναι να επιβαρύνει την θετική εξέλιξη που όλοι επιθυμούμε .

Η πρακτική του όλα δικά μας από το ένα μέρος και των σχετικά βολεμένων από την άλλη θα πρέπει να αποτελέσει παρελθόν αν και εφόσον επιθυμούμε την ανάπτυξη και όχι την εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών ή κάλυψη των αδυναμιών που υπάρχουν μέσα από εντολές που δεν προάγουν την ποιοτική αναβάθμιση.

Ο κλάδος των Διασωστών Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, είναι ένας και αυτό πρέπει να αποτελέσει την βάση του αρχικού μας σκεπτικού, για να μπορέσουμε να θέσουμε την βάση έστω και τώρα, για την αναβάθμιση του.

Το παράδειγμα

Της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Κύπρου αποτελεί λαμπρό παράδειγμα λειτουργίας στον χώρο μας, όπου πραγματικά η υποδειγματική λειτουργία της, (από όσο γνωρίζω και από κοντά καθώς είχα την τύχη να διαπιστώσω το 2019), αλλά και από συναδέλφους που διατηρώ επαφές είναι ένα σοβαρός “οδηγός” που θα μπορούσε να αποτελέσει παραδειγματισμό για όλους μας.

Άμεσα Βελτίωση των υπηρεσιών, προς όφελος των πολιτών

Θα μπορούσα να γράφω για τα κακός κείμενα που βιώνουμε όλοι και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την βελτίωση και τα οφέλη της καλής συνεργασίας των φορέων, για ώρες, αυτό όμως που έχει σημασία είναι η θέληση των εμπλεκομένων φορέων σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας για να παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις για τον ΈΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΌ κλάδο των Διασωστών Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.

Βασικός πυλώνας για την ποιοτική παροχή υπηρεσιών στον πολίτη αποτελεί η καλή συνεργασία των δύο φορέων ή η συνένωση τους σε ένα φορέα Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας στην χώρα μας .

Κώστας Μοχιανάκης

Διασώστης 7ης ΥΠΕ Κρήτης || Κέντρο Υγείας Χάρακα

Διαφήμιση

Εγγραφή – Ανανέωση

εγγραφή στο σωματείο

ALS/BLS

ΕΕΕΠΦ ΝΑΕΜΤ στην Ελλάδα
Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση
Συνεχιζόμενη κατάρτιση πληρωμάτων ασθενοφόρων erc

Στηρίζουμε :)

ΧΑΜΟΓΕΛΑ στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

Διασώστες Πλήρωμα.

Διασώστες Ρόδου.

Επικοινωνήστε με τον κάτοχο της καταχώρισης

Captcha Code