Επιλέξτε Page

Κάθε Υπηρεσία Επείγουσας Ιατρικής Υποχρεούται Να Παρέχει Στους Εργαζομένους Της Τον Κατάλληλο Εξοπλισμό Ατομικής Προστασίας

Κάθε Υπηρεσία Επείγουσας Ιατρικής Υποχρεούται Να Παρέχει Στους Εργαζομένους Της Τον Κατάλληλο Εξοπλισμό Ατομικής Προστασίας

Ο εξοπλισμός ατομικής προστασίας φυσικά και αναφέρεται Μεταξύ αυτών η στολή του υπαλλήλου όπου είναι η πιο σημαντική.

Έρευνα του Ευρωπαϊκού EMS Οργάνωση και πρακτικές υπηρεσιών ασθενοφόρων. Kentucky EMT and Paramedic Facts

Σημαντικά Δεδομένα:

Τα ρούχα σας προστατεύουν από μόλυνση , θερμοκρασία και περιβαλλοντικούς κινδύνους.

Αλλά πρώτα απ ‘όλα, μια στολή πληρώματος ασθενοφόρου είναι το πρώτο βήμα για να σας αναγνωρίσει κάποιος ως παραϊατρικό , EMT , νοσηλεύτρια, γιατρό κ.λ.π.. Στην Ευρώπη, ρούχα υψηλής ευκρίνειας , υποδήματα ασφαλείας, κράνη, γάντια, γυαλιά προστασίας ματιών κ.λ.π. περιλαμβάνονται στον κατάλογο ΜΑΠ, ο οποίος είναι παρόμοιος σε κάθε χώρα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς (EN20471 – EN343 – EN471 – Eu 2016/425 ).

Ο νέος κανονισμός, τον οποίο όλοι πρέπει να σέβονται από τον Απρίλιο του 2018

Το EN ISO 20471:2013 προβλέπει προδιαγραφές για στολές υψηλής ορατότητας. Η τυποποιημένη κριτική 3 κατηγορίας των προϊόντων δεν έχει λάβει αλλαγές. Ένα ρούχο κατηγορίας 3 είναι η καλύτερη λύση για έναν επαγγελματία ασθενοφόρου.

Τα ρούχα υψηλής ορατότητας πρέπει να υποδεικνύουν ξεκάθαρα την παρουσία διασώστη σε οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού, τόσο στο φως της ημέρας όσο και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα χρώματα και οι αντανακλάσεις, η διάταξη και η διάσταση των ανακλαστικών ζωνών είναι καθορισμένα.
Ο κανονισμός επικεντρώνεται περισσότερο στην ασφάλεια, για να αναγκάσει κάθε εταιρεία που εμπλέκεται σε σενάρια χαμηλής ορατότητας να εστιάσει την προσοχή της στην ποιότητα των ρούχων και των ΜΑΠ.

Αυτός είναι ο λόγος που τα τελευταία 2 χρόνια πολλές υπηρεσίες ασθενοφόρων στην Ευρώπη κυρίως άλλαξαν τις στολές τους παραϊατρικούς, EMT ή First Responders).

υπηρεσίες ασθενοφόρων στην Ευρώπη κυρίως άλλαξαν τις στολές τους

Οι εργαζόμενοι στο ασθενοφόρο πρέπει να ενδιαφέρονται για την ασφάλειά τους και την ασφάλεια των ασθενών τους.

Ένας τρόπος με τον οποίο οι παραϊατρικοί μπορούν να υιοθετήσουν μια νοοτροπία ασφάλειας είναι με τις στολές ( ρούχα ) που φορούν. Η στολή ενός παρόχου EMS είναι κάτι περισσότερο από ρούχα για τον χώρο εργασίας, είναι μια υπενθύμιση όλης της εκπαίδευσης και της εμπειρίας που έχει για να εργαστεί και να σώσει ζωές.
Όταν φορούν τη στολή τα πληρώματα ασθενοφόρων, ξέρουν ποιοι είναι και τι σκοπό εξυπηρετούν. Άρα μια στολή μπορεί να επηρεάσει τη νοοτροπία ενός ατόμου (βάση βιβλιογραφίας μελέτης Κεντάκι Η.Π.Α.).  Τους υπενθυμίζει να είναι ασφαλείς και να συμπεριφέρονται επαγγελματικά.
Όταν φορούν τη στολή, λένε στο κοινό,

“Μπορείτε να με εμπιστευτείτε, είμαι επαγγελματίας. Θα σας κρατήσω ασφαλή”. Εκτός όλων των άλλων δείχνουν και στους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στο συμβάν, ποιοι είναι και τη αντιπροσωπεύουν. Μια καθαρή, καλοπισμένη στολή δίνει στο κοινό την αντίληψη της εμπιστοσύνης και της προστασίας.

Οι διασώστες είναι η πραγματική πρώτη γραμμή για τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.

Είναι οι πρώτοι ανταποκριτές για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Σε τελική ανάλυση, οι διασώστες ανταποκρίνονται πρώτοι, όπως οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί, οπού είναι και αυτοί που συχνά εκτίθενται σε επικίνδυνες καταστάσεις, για τον λόγο ότι βρίσκονται πρώτοι στο συμβάν και δεν γνωρίζουν το τη θα συναντήσουν.

Πολύ ορθά αναφέρετε (βιβλιογραφία) EMT/EMS ότι η θεραπεία του ασθενούς σας ξεκινά με την πρώτη σας αλληλεπίδραση. Εάν ένα άτομο παρουσιάζεται ως επαγγελματίας και ικανό όπως αποδεικνύεται και από το πώς ντύνεται, αλληλεπιδρά με τον ασθενή.
Το επίπεδο άγχους του ασθενούς αρχίζει να υποχωρεί. Η μείωση του άγχους που έχει ένας ασθενής και η ΑΜΙ είναι κρίσιμη καθώς οδηγεί άμεσα στη μείωση του φόρτου εργασίας στην καρδιά του καθώς και στη μείωση της επέκτασης του εμφράγματος.

Λόγω και του Covid-19, το 2020 είναι μια χρονιά που ήταν πιο επικίνδυνη από ποτέ για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας όπως τα πληρώματα των ασθενοφόρων. Τώρα περισσότερο από ποτέ υπάρχει ανάγκη για ανθεκτικά και καλοφτιαγμένα προστατευτικά ρούχα.

Η στολές πρέπει να επιλέγονται/σχεδιάζονται για να μεγιστοποιούν την ασφάλεια

Μια στολή EMS είναι κάτι περισσότερο από ρούχα. Πολλά τμήματα EMS απαιτούν ειδικά παντελόνια φορτίου ειδικά για το EMS. Είναι πιο σκληρά, πιο ανθεκτικά και οι επιπλέον τσέπες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά βασικών προμηθειών και εξοπλισμού, ώστε να είναι πάντα διαθέσιμο στον ασθενή τους.

Εξοπλισμό Ατομικής Προστασίας

Τα μπουφάν πρέπει να είναι ελαφριά με δυνατότητα πολλών κινήσεων στον Διασώστη. Η τεχνολογία στον ρουχισμό και ειδικά στους εργαζομένους έχει μπει ως προτεραιότητα στις μεγάλες χώρες, ρουχισμός, ανθεκτικός – ελαφρύς – άνετός (βλέπε νέες στολές πληρωμάτων ασθενοφόρων Ολλανδίας)

Δεδομένου ότι οι ανταποκριτές EMS εκτίθενται συχνά σε αερομεταφερόμενα και αιματογενή παθογόνα, ακόμη και ο εξοπλισμός ατομικής προστασίας τους (ΜΑΠ) θα πρέπει να ακολουθεί ορισμένα πρότυπα ποιότητας και σχεδίασης. Η ενιαία πολιτική θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει τους τύπους ΜΑΠ που είναι αποδεκτοί ή αναμενόμενοι από κάθε ανταποκριτή.

Πώς επηρεάζονται οι στολές από μια πολιτική ελέγχου λοιμώξεων

Γι’ αυτό οι παραϊατρικοί ενθαρρύνονται να πλένουν τα χέρια τους μετά από κάθε περίπτωση. Ωστόσο, σύμφωνα με μια μελέτη του 2014 , μόνο το 25% των παραϊατρικών πλένουν τα χέρια τους μετά από κάθε ασθενή.
Αυτό είναι ένα πρόβλημα γιατί, όπως διαπίστωσε μια άλλη μελέτη δύο χρόνια αργότερα, οι πάροχοι EMS είχαν 10,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να βγουν θετικοί σε αποικίες Staphylococcus aureus (MRSA) ανθεκτικές στη μεθικιλλίνη όταν δεν έπλυναν τα χέρια τους μετά την αφαίρεση των γαντιών τους.

Στην ιδανική περίπτωση, οι πάροχοι EMS θα πρέπει (υποχρεούνται σαν επαγγελματίες) να απολυμαίνουν τον εξοπλισμό και τα υποδήματα τους μεταξύ των ασθενών, επομένως μπορεί να είναι απαραίτητο να συμπεριληφθεί τόσο στην ενιαία πολιτική του EMS όσο και στην πολιτική ελέγχου λοιμώξεων του EMS.

βιβλιογραφικές αναφορές
Scandinavian Journal of Trauma,
Albert, NM, Wocial, L., Meyer, KH, Na, J., & Trochelman, K. (2008). Επίδραση των στολών των νοσηλευτών στις αντιλήψεις ασθενών και οικογένειας για τον επαγγελματισμό των νοσηλευτών. Εφαρμοσμένη Νοσηλευτική Έρευνα, 21(4), 181-190. doi:10.1016/j.apnr.2007.04.008
Peluchette, JV, & Karl, K. (2007). Η επίδραση της ενδυμασίας στο χώρο εργασίας στην αυτοαντίληψη των εργαζομένων. Human Resource Development Quarterly, 18(3), 345-360. doi:10.1002/hrdq.1208
Petrilli, CM, Mack, M., Petrilli, JJ, Hickner, A., Saint, S., & Chopra, V. (2015). Κατανόηση του ρόλου της ενδυμασίας γιατρού στις αντιλήψεις των ασθενών: μια συστηματική ανασκόπηση της βιβλιογραφίας – στόχευση της ενδυμασίας για τη βελτίωση της πιθανότητας επικοινωνίας των ερευνητών (TAILOR). BMJ Open, 5(1). doi:10.1136/bmjopen- 2014-006578


Στην Ελλάδα τώρα σε όλους εμάς που είναι η στολές μας;

Είναι γνωστό σε όλους “πλέον” ότι τα πληρώματα ασθενοφόρων των Κ.Υγείας της Χώρας, δεν δικαιούνται και δεν παίρνουν επίδομα στολής, γιατί; Τραγικό; Ας μας πουν… αυτοί που γνωρίζουν (βλέπε, Υ.Υ. – ΥΠΕ). Τι ξέρουμε εμείς;

Και όμως έχουμε νόμους…

(ΦΕΚ Α-84/2-6-2010) ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3850/2010

«ΚΩΔΙΚΑΣ ΝΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»

Άρθρο 1
Αντικείμενο
Ο παρών κώδικας έχει ως αντικείμενο την εφαρμογή μέτρων για την προαγωγή της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων κατά την εργασία. Προς το σκοπό αυτό, περιέχει γενικές αρχές σχετικά με την πρόληψη των επαγγελματικών κινδύνων και την προστασία της υγείας και της ασφάλειας, την εξάλειψη των συντελεστών κινδύνου των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών, την ενημέρωση, τη διαβούλευση, την ισόρροπη συμμετοχή, την κατάρτιση των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους, καθώς και τους κανόνες για την εφαρμογή των γενικών αυτών αρχών…

ΣΥΝΕΧΕΙΑ >>

===================

Sig

Διαφήμιση

Εγγραφή – Ανανέωση

εγγραφή στο σωματείο

ALS/BLS

ΕΕΕΠΦ ΝΑΕΜΤ στην Ελλάδα
Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση
Συνεχιζόμενη κατάρτιση πληρωμάτων ασθενοφόρων erc

Στηρίζουμε :)

ΧΑΜΟΓΕΛΑ στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

Διασώστες Πλήρωμα.

Διασώστες Ρόδου.

Επικοινωνήστε με τον κάτοχο της καταχώρισης

Captcha Code