Επιλέξτε Page

ΠΟΕΔΗΝ Ικαρία: Τριτοκοσμικές εικόνες – Αδυναμία άμεσης παροχής προνοσοκομειακής φροντίδα στα νησιά

ΠΟΕΔΗΝ Ικαρία: Τριτοκοσμικές εικόνες – Αδυναμία άμεσης παροχής προνοσοκομειακής φροντίδα στα νησιά

Για «τριτοκοσμικές εικόνες στην Ικαρία» κάνει λόγο η Ομοσπονδία.

ΠΟΕΔΗΝ Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να στελεχώσει τους σταθμούς του ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας με επαρκή αριθμό διασωστών στα νησιά και σε όλη τη χώρα»

Για άλλη μια φορά, εικόνες ντροπής καταγράφηκαν στην Ικαρία, όπου μία τραυματισμένη γυναίκα μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας του νησιού “φορτωμένη” σε… καρότσα αγροτικού γιατί το μοναδικό εφημερεύον ασθενοφόρο στο νησί εξυπηρετούσε άλλο περιστατικό, σχολιάζει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ καλώντας τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να προχωρήσει σε προσλήψεις διασωστών.

Η πρόσφατη διακομιδή τραυματισμένης γυναίκας σε… καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου στον Εύδηλο της Ικαρίας από γείτονες, 500 μόλις μέτρα από το Κέντρο Υγείας ανέδειξε για άλλη μια φορά την αδυναμία του ΕΚΑΒ και του ΕΣΥ της άμεσης παροχής προνοσοκομειακής φροντίδας στα νησιά μας. Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω του τουρισμού», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και περιγράφει στη συνέχεια την κατάσταση στην Ικαρία:

Το μοναδικό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έχει έδρα στο νοσοκομείο που βρίσκεται στον Άγιο Κήρυκο στο νοτιο τμήμα του νησιού. Ο Εύδηλος βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού. Για να φθάσει το ασθενοφόρο πρέπει να διανύσει την οροσειρά του νησιού που μεσολαβεί. Χρειάζεται λοιπόν 1,5 ώρα να διανύσει την απόσταση μέχρι τον Εύδηλο.

Το Κέντρο Υγείας Ευδήλου έχει μόλις 4 διασώστες πληρώματα ασθενοφόρου και ο σταθμός του ΕΚΑΒ στον Αγιο Κύρηκο 8 διασώστες πληρώματα ασθενοφόρων. Έτσι για όλη την ΙΚΑΡΊΑ επιχειρεί ένα ασθενοφόρο τη βάρδια που μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε στο νησί. Είναι επιτακτική η ανάγκη πρόσληψής άλλων 8 διασωστών/πληρωμάτων για να επιχειρούν σε 24ωρη βάση τουλάχιστον 2 ασθενοφόρα στο νησί.

‘Πόσα τέτοια περιστατικά πρέπει να συμβούν για να στελεχωθούν με διασώστες και ασθενοφόρα επαρκώς οι σταθμοί του ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας της χώρας;, διερωτάται η ΠΟΕΔΗΝ.

«Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να στελεχώσει τους σταθμούς του ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας με επαρκή αριθμό διασωστών στα νησιά και σε όλη τη χώρα για να αφήσουμε πίσω τέτοιες τριτοκοσμικές εικόνες με διακομιδές σε καρότσες φορτηγών.

Να χορηγηθούν τα αντίστοιχα κίνητρα που λαμβάνουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ και στους διασώστες των κέντρων υγείας αφού κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά», καταλήγει η ανακοίνωση.

ieidiseis.gr

Διαφήμιση

Εγγραφή – Ανανέωση

εγγραφή στο σωματείο

ALS/BLS

ΕΕΕΠΦ ΝΑΕΜΤ στην Ελλάδα
Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση
Συνεχιζόμενη κατάρτιση πληρωμάτων ασθενοφόρων erc

Στηρίζουμε :)

ΧΑΜΟΓΕΛΑ στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

Διασώστες Πλήρωμα.

Διασώστες Ρόδου.

Επικοινωνήστε με τον κάτοχο της καταχώρισης

Captcha Code