Επιλέξτε Page

Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ και ΠΟΠ ΕΚΑΒ Κοινό Δελτίο Τύπου

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινό Δελτίο Τύπου, Δημοσίευση:13-07-2023

Αθήνα 13/07/2023

Αρ. πρωτ. 031

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Την Τρίτη 11 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Υπηρεσίας του Ε.Κ.Α.Β. Αθηνών, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. Αθήνας και του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Ε.Κ.Α.Β, Πανελλαδική συνδιάσκεψη όπου παρόντες ήταν εκπρόσωποι Πρωτοβάθμιων Σωματείων Εργαζομένων στο Ε.Κ.Α.Β. από όλη την επικράτεια.

Στην συνδιάσκεψη συζητήθηκαν τα προβλήματα του Ε.Κ.Α.Β. σε σχέση με την έκδοση της Π.Ν.Π. από την Κυβέρνηση που προβλέπει μεικτά πληρώματα σε ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β, υποβαθμίζοντας έτσι τις παρεχόμενες υπηρεσίες που προσφέρουν οι Διασώστες Πληρώματα Ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στους πολίτες, στην επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα. Με την ενδεχόμενη υποβάθμιση αυτή, ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές από την μη γνώση και εφαρμογή των διεθνών πρωτοκόλλων αντιμετώπισης καταστάσεων απειλητικών για τη ζωή που εφαρμόζουν οι Διασώστες – Πληρώματα Ασθενοφόρου του Ε.Κ.Α.Β.

Στη συνδιάσκεψη ομόφωνα αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

  • Αιτούμεθα ΑΜΕΣΗ συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου υγείας, ώστε να ενημερωθεί για τους κινδύνους της Π.Ν.Π.
  • Άμεση κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για τα μεικτά πληρώματα ασθενοφόρων, καθώς ελλοχεύουν κίνδυνοι, πειθαρχικά και νομικά!
  • Άμεση πρόσληψη διασωστών πληρωμάτων ασθενοφόρου με την διαδικασία του επικουρικού προσωπικού. Άμεση έκδοση της πολύαναμενόμενης προκήρυξης των 270 μόνιμων Διασωστών – Πληρωμάτων Ασθενοφόρου. Έκδοση της νέας προκήρυξης για μόνιμο προσωπικό 800 Διασωστών που προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός.
  • Ένταξη όλων των κέντρων υγείας στην δύναμη και στο νομικό καθεστώς του Ε.Κ.Α.Β. και προσλήψεις προσωπικού βάση των κενών θέσεων που υπάρχουν.
  • Άμεση ένταξη της ειδικότητας του Διασώστη πλήρωμα ασθενοφόρου στον νέο οργανισμό του Ε.Κ.Α.Β.
  • Σύνταξη επίσημης πρότασης, προς το υπουργείο από τα σωματεία, με βάση την επείγουσα προ-νοσοκομειακή φροντίδα για τις ανάγκες του πληθυσμού σε όλη την επικράτεια.
  • Νομική στήριξη στο θέμα της Π.Ν.Π.
  • Σχεδιασμός για πανελλαδικές δράσεις/κινητοποιήσεις σε περίπτωση που αποδειχθεί άκαρπη η συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

 

Ο Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών Ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ
Γεώργιος Μαθιόπουλος Χρήστος Αγγελίδης

Το Δελτίο Τύπου >>

Διαφήμιση

Εγγραφή – Ανανέωση

εγγραφή στο σωματείο

ALS/BLS

ΕΕΕΠΦ ΝΑΕΜΤ στην Ελλάδα
Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση
Συνεχιζόμενη κατάρτιση πληρωμάτων ασθενοφόρων erc

Στηρίζουμε :)

ΧΑΜΟΓΕΛΑ στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

Διασώστες Πλήρωμα.

Διασώστες Ρόδου.

Επικοινωνήστε με τον κάτοχο της καταχώρισης

Captcha Code