Επιλέξτε Page

Hellas Emtky: Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μουζακίου κ. Στάθη Θεοφάνη

Hellas Emtky: Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μουζακίου κ. Στάθη Θεοφάνη

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μουζακίου κ. Στάθη Θεοφάνη είχε ο ταμίας του Δ.Σ. του σωματείου Hellas Emtky Παπακώστας Δημήτρης

Στην συνάντηση το μέλος του σωματείου μας, ενημερώθηκε από τον κ. Δήμαρχο για την πορεία των εργασιών του νέου Κτιρίου που θα στεγαστεί το Κέντρο Υγείας Μουζακίου (αγοράστηκε από το Δήμο και βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Μουζακίου και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Μαρίνου Αντύπα και Κοραή) , καθώς και η δέσμευση του για την προβλεπόμενη στέγαση εντός αυτού, των πληρωμάτων ασθενοφόρων.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου καθώς κ η ανάγκη για ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες.
Από το μέλος του σωματείου τεθήκαν οι παρακάτω προτάσεις:

1. Την μονιμοποίηση των συνάδελφων επικουρικών που υπηρετούν στο κέντρο υγείας (τρεις σε αριθμό) καθώς κ την αναγκαιότητα για περαιτέρω προσλήψεις ως προς την σωστή κάλυψη όλων των βαρδιών.

2. Όχι σε προσλήψεις απλών οδηγών, (αύξηση του φαινόμενου σε πολλά κέντρα υγείας ανά την Ελλάδα), την άμεση εκπαίδευση των ήδη εργαζομένων συναδέλφων οδηγών πληρ΄ωματα ασθενοφόρων (υποχρέωση του Ε.Κ.Α.Β.) προσλήψεις πλέον μόνο επαγγελματιών υγείας με τις υποχρεωτικές εκ του νόμου προϋποθέσεις

3. Η ανάγκη, ιδιαιτέρως τους καλοκαιρινούς μήνες για κάλυψη από 2 ασθενοφόρα στο Κέντρο Υγείας λόγω και της αύξησης του πληθυσμού στον ορεινό όγκο του Δήμου Αργιθέας, καθώς και την πληθώρα των τοπικών εορταστικών εκδηλώσεων σχεδόν σε όλα τα χωριά του Δήμου Μουζακίου & Αργιθέας

4. Εκπαίδευση των πολιτών του Δήμου στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση από πιστοποιημένους διασώστες των Κέντρων Υγείας, αλλά και από συναδέλφους του Ε.Κ.Α.Β.

5. Κατάρτιση ενός σχεδίου με τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας του Δήμου προκείμενου σε έκτακτες συνθήκες να πραγματοποιείται άμεση πρόσβαση κ μεταφορά των ευπαθών ομάδων στο πλησιέστερο υγειονομικό σταθμό (συνεργασία Δήμου – Ε.Κ.Α.Β. – Κ.Υ. – Αστυνομίας – Πυροσβεστικής)

6. Ενημέρωση των δημοτών για κλήση επείγουσας βοηθείας μόνο στο 166 (το οποίο είναι το αποκλειστικά υπεύθυνο για την κίνηση των ασθενοφόρων) και όχι στο τηλέφωνο του Κέντρου Υγείας Μουζακίου (το οποίο δεν έχει καμία αρμοδιότητα)

7. Δημιουργία και εγκατάσταση δικτύου απινιδωτών στον Δήμο Μουζακίου

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο για την συνάντηση, καθώς και την τόσο σημαντική ανταλλαγή απόψεων με στόχο την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους Δημότες.

Διαφήμιση

Εγγραφή – Ανανέωση

εγγραφή στο σωματείο

ALS/BLS

ΕΕΕΠΦ ΝΑΕΜΤ στην Ελλάδα
Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση
Συνεχιζόμενη κατάρτιση πληρωμάτων ασθενοφόρων erc

Στηρίζουμε :)

ΧΑΜΟΓΕΛΑ στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

Διασώστες Πλήρωμα.

Διασώστες Ρόδου.

Επικοινωνήστε με τον κάτοχο της καταχώρισης

Captcha Code