Επιλέξτε Page

Ασθενοφόρα Κρήτη: Τώρα ακούγονται σιγά – σιγά όσα με τόσο αγώνα στηρίζουμε

Ασθενοφόρα  Κρήτη: Τώρα ακούγονται σιγά – σιγά όσα με τόσο αγώνα στηρίζουμε

“Πόρτα” για το ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Σπηλίου;

Μόνο ως… απίθανα μπορούν να χαρακτηριστούν όσα συμβαίνουν με τα νέα ασθενοφόρα στην Κρήτη, ένα από τα οποία αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες του πολύπαθου Κέντρου Υγείας Σπηλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Parakritika.gr, ενώ έχει προγραμματιστεί ένα από αυτά να δοθεί στο Κ.Υ. Σπηλίου, ωστόσο, η παράδοση των πρώτων στην 7η ΥΠΕ Κρήτης αναμένεται τον ερχόμενο Αύγουστο, άσχετα αν η παραγγελία έγινε πριν από ενάμιση χρόνο.

Για μία ακόμη σεζόν δηλαδή, οι διασώστες του Κ.Υ. Σπηλίου καλούνται να τα βγάλουν πέρα με το… “σαράβαλο”, χωρίς κλιματισμό, χωρίς ασφάλεια, χωρίς καν τα απαραίτητα για μία σωστή διακομιδή.

Αλήθεια, έχουν αναλογιστεί οι υπεύθυνοι την εικόνα που θα μεταφέρουν στις χώρες τους οι επισκέπτες σε περίπτωση που χρειαστούν τη συνδρομή του Κέντρου Υγείας Σπηλίου; Προφανώς όχι! Γιατί αυτό ενδεχομένως να τους νοιάζει περισσότερο απ’ ότι οι συνθήκες με τις οποίες “εργάζονται” οι διασώστες!

Από την άλλη, είναι απορίας άξιον γιατί το ΕΚΑΒ σε επίπεδο Κρήτης δεν μπορεί να βρει ένα ασθενοφόρο να σταλεί στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου. Αλήθεια, δεν υπάρχει ένα… ένα ασθενοφόρο σε όλο το νησί που να μην χρησιμοποιείται; Όλα είναι επιχειρησιακά ενεργά;

Εκτός και αν αυτό συμβαίνει επειδή… άλλο είναι το ΕΚΑΒ και άλλο τα πληρώματα των ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας!

Την υγεία και τον πολίτη υπηρετείτε όλοι!

Ίσως λοιπόν είναι καιρός να βρεθούν ευήκοα ώτα στην πρόταση του Κωνσταντίνου Μοχιανάκη, Προέδρου του υπό σύσταση Πανελλήνιου Σωματείου Πληρωμάτων Ασθενοφόρων EMTKY, να υπάρξει -επιτέλους- η περιβόητη συνένωση υπηρεσιών.

Γιατί, για παράδειγμα, για να επισκευαστούν τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας δίνεται… αγώνας, ενώ για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ υπάρχει δικό τους συνεργείο στο Ηράκλειο, με έτοιμα τα ανταλλακτικά.

Η λύση λοιπόν μέχρι τον Αύγουστο που θα έρθουν, καλώς εχόντων των πραγμάτων, τα νέα ασθενοφόρα, ένα εκ των οποίων προορίζεται για το Σπήλι, ας μεριμνήσει συναδελφικά το ΕΚΑΒ Κρήτης και ο διευθυντής του, Νίκος Γιαννακουδάκης, να δοθεί μία πρόσκαιρη λύση.

Άρθρο: Parakritika.gr

Διαφήμιση

Εγγραφή – Ανανέωση

εγγραφή στο σωματείο

ALS/BLS

ΕΕΕΠΦ ΝΑΕΜΤ στην Ελλάδα
Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση
Συνεχιζόμενη κατάρτιση πληρωμάτων ασθενοφόρων erc

Στηρίζουμε :)

ΧΑΜΟΓΕΛΑ στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

Διασώστες Πλήρωμα.

Διασώστες Ρόδου.

Επικοινωνήστε με τον κάτοχο της καταχώρισης

Captcha Code