Επιλέξτε Page

Επικουρικός Διασώστης σε Κ.Υ. η Μητέρα

Επικουρικός Διασώστης σε Κ.Υ. η Μητέρα

Ενισχυμένη πραγματικότητα, Επικουρικός Διασώστης σε Κ.Υ. η Μητέρα, ενός  πληρώματος ασθενοφόρου των Υ.ΠΕ. και φυσικά των Κέντρων Υγείας. Αντέχετέ; Φιλότιμο πάλι φιλότιμο, αγάπη για την εργασία, αγάπη για τον συνάνθρωπο, μα πάνω από όλα την γνώση της προσφοράς για να σωθεί μία ζωή, όπως υποχρεούται.

Στην παρακάτω επιστολή ενός “ακόμη” περιστατικού από συνάδελφο, όπου αφορά… Δύο ζωές.

Η επιστολή

Σαν επικουρικός διασώστης σε Κ.Υ. φτάνοντας η σύμβαση μου προς το τέλος της (για ακόμη μια φορά), σκέφτηκα πάρα πολλές φορές ότι για να υπερασπιστώ το δικαίωμα της ανανέωσης της σύμβασης μου. Ίσως ένας τρόπος (της εποχής που ζούμε) είναι ότι θα έπρεπε να “ποστάρω” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διάφορα γεγονότα που συνέβησαν μέσα στην τριετία αυτή και (παίχτηκαν) σε εθνικά και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Συνήθως όμως τα γεγονότα – περιστατικά που είμαστε προνοσοκομειακά παρών, πρέπει και επιβάλλεται να προστατεύονται από την ανωνυμία και σε καμία περίπτωση δεν έχω το δικαίωμα να εκμεταλλευτώ προς όφελος δικό μου μια δύσκολη ανθρώπινη στιγμή που έτυχε υπηρεσιακά να είμαι εκεί.

Θα ήθελα όμως να αναφερθώ σε ένα περιστατικό την ../11/2023, αργά το απόγευμα το ασθενοφόρο της (σαν άλλη γυναίκα)    7ης Υ.Π.Ε προσέφερε την υπηρεσία του σε μια γυναίκα που γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι κυριολεκτικά δέκα δευτερόλεπτα πριν οι δύο γιατροί και εγώ που ήμασταν μαζί σαν πλήρωμα μπούμε μέσα στο σπίτι.

Ο Εξοπλισμός ενός Ασθενοφόρου

Επικουρικός Διασώστης σε Κ.Υ. η ΜητέραΜε την παραλαβή των καινούργιων ασθενοφόρων της 7ης Υ.ΠΕ. Στην λίστα του υποχρεωτικού εξοπλισμού μαζί με το όχημα ήταν και τα εικονιζόμενα (βρεφική AMBU-οξυμέτρου με βρεφικό αισθητήρα).

Στα μάτια τα δικά μου η υπηρεσία, που θα είμαι υπάλληλος τουλάχιστον έως 31/12 ( ο διευθυντής, ο υποδιευθυντής, η τεχνική υπηρεσία, η οικονομική υπηρεσία, κάποιοι παλαιότεροι ιατροί και συνάδελφοι διασώστες – νοσηλευτές, ακόμη και η γραμματεία αυτής).

Κάθε ένας ξεχωριστά και όλοι μαζί φρόντισαν όλοι οι παραπάνω, με την εμπειρία τους να μεριμνήσουν ώστε “υποχρεωτικά” αυτά τα αυτονόητα (και δια Νόμου) τα του υποχρεωτικού εξοπλισμού ενός Ασθενοφόρου, να υπάρχουν εντός αυτού και (ας είναι αχρείαστα προνοσοκομειακα) η χρησιμοποίηση τους, για την υποστήριξη ζωής βρέφους.

Σε ότι αφορά εμένα έναν (*) θα έβαζα ότι τυχαία εκείνο το απόγευμα το πλήρωμα του ασθενοφόρου είχε την μορφή που πρέπειεπιβάλετε να έχει, σε ότι αφορά το προσωπικό και τον εξοπλισμό του, καθώς σε άλλη περίπτωση η σε άλλη βάρδια, όπου στην θέση του γραφοντως θα ήταν ένας στρατιωτικός ή κάποιος άλλος μη επαγγελματίας Υγείας, με το όποιο αποτέλεσμα του περιστατικού.

Επικουρικός Διασώστης σε Κ.Υ. η Μητέρα

Στο συγκεκριμένο περιστατικό αυτό που χρειάστηκε ήταν η σταθερή και ήρεμη ομιλία, γνώση και συν χρονισμός από το υγειονομικό προσωπικό που αποτελούσε το πλήρωμα του ασθενοφόρου και… Χέρια!!! (Καθώς ήταν αδύνατη η προσέγγιση της μητέρας με το τροχήλατο φορείο του ασθενοφόρου) για την ασφαλή μεταφορά της μητέρας μαζί με το βρέφος στο ασθενοφόρο.

Η συνεχής επικοινωνία με την παιδίατρο του Κ.Υ. και διάφορα άλλα “σύνεργα” και μέσα που είναι λίγο κουραστικό να αναφέρω, τα γνωρίζουν όλοι/λες του χώρου. Πράγματα για τα οποία σύμφωνα με την διαταγή (ΠΝΠ) ο στρατιωτικός δεν έχει εκπαιδευτεί να τα γνωρίζει και δεν είναι υποχρεωμένος να τα κάνει, με ποιο κόστος;

Καλές γιορτές σε όλους/λες μας.

Λ.Π.

Διαφήμιση

Εγγραφή – Ανανέωση

εγγραφή στο σωματείο

ALS/BLS

ΕΕΕΠΦ ΝΑΕΜΤ στην Ελλάδα
Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση
Συνεχιζόμενη κατάρτιση πληρωμάτων ασθενοφόρων erc

Στηρίζουμε :)

ΧΑΜΟΓΕΛΑ στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

Διασώστες Πλήρωμα.

Διασώστες Ρόδου.

Επικοινωνήστε με τον κάτοχο της καταχώρισης

Captcha Code