Επιλέξτε Page

Δανία: Ασθενοφόρα και ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης

Δανία: Ασθενοφόρα και ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης

Ο αριθμός κλήσης επειγόντων περιστατικών στην χώρα Δανία ​είναι το:  112

Το σύστημα προνοσοκομειακής φροντίδας της χώρας

Τ ο σύστημα υγείας της Δανίας χωρίζεται σε δύο τομείς, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την ενδονοσοκομειακή. Με την πρωτοβάθμια ασχολούνται κυρίως γενικοί γιατροί οι οποίοι εφόσον χρειαστεί λειτουργούν παραπεμπτικά για έναν ασθενή το να έχει πρόσβαση στο νοσοκομείο. Το μεγαλύτερο μέρος των παροχών υγείας στην χώρα είναι δωρεάν για τους κατοίκους.

Στο προνοσοκομειακό κομμάτι το προσωπικό που το απαρτίζει μπορεί να χωριστεί όπως και στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, σε διασώστες, νοσηλευτές και γιατρούς. Και εδώ συναντάτε η διαβάθμιση όσον αφορά τους διασώστες και την εκπαίδευση την οποία έχουν λάβει.

Συγκεκριμένα υπάρχουν τρείς κατηγορίες οι οποίες είναι, η βασική, η ενδιάμεση και η προχωρημένη. Ακόμα όμως και στην βασική εκπαίδευση δεν επιτρέπεται ο διασώστης να πραγματοποιήσει διαδικασίες όπως η ενδοτραχειακή διασωλήνωση.

Παρόλο που υπάρχουν πολλά κοινά στις Σκανδιναβικές χώρες όσον αφορά την λειτουργία των ασθενοφόρων τους, διαφέρουν ως προς τον καθορισμό του χρόνου άφιξης στα περιστατικά, με την Δανία και συγκεκριμένα την πρωτεύουσα της την Κοπεγχάγη να έχει οριοθετήσει χρόνο ανταπόκρισης στα τρία λεπτά!

Διαφήμιση

Εγγραφή – Ανανέωση

εγγραφή στο σωματείο

ALS/BLS

ΕΕΕΠΦ ΝΑΕΜΤ στην Ελλάδα
Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση
Συνεχιζόμενη κατάρτιση πληρωμάτων ασθενοφόρων erc

Στηρίζουμε :)

ΧΑΜΟΓΕΛΑ στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

Διασώστες Πλήρωμα.

Διασώστες Ρόδου.

Επικοινωνήστε με τον κάτοχο της καταχώρισης

Captcha Code