Επιλέξτε Page

Επίσκεψη του κ. Πολάκη στο Κ.Υ. Χάρακα

Ενημέρωση για την προσφορά του κλάδου μας Πληρώματα Ασθενοφόρου, συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τον πρώην Υφυπουργό κ. Πολάκη στο Κ. Υ. Χάρακα.
Παράλληλα έγινε ενημέρωση για τα προβλήματα των συναδέλφων Επικουρικών Συμβασιούχων.

Επίδοση Επιστολής από εμάς όπου αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε Πολάκη,

Είμαστε Διασώστες – Πληρώματα Ασθενοφόρου που στελεχώνουν τα κέντρα υγείας όλης της χώρας. Με αυτή μας την επιστολή θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας. Καθημερινά βρισκόμαστε στις θέσεις μας για να τρέξουμε και να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε κάθε πολίτη που μας έχει ανάγκη. Αυτή μας η καθημερινή προσπάθεια δεν φαίνεται να χρήζει εκτίμησης με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε παραγκωνισμένοι και να αισθανόμαστε διασώστες ενός κατώτερου θεού.

Ενός κατώτερου θεού γιατί:

Γιατί τις περισσότερες φορές η συνοδεία ενός ασθενή γίνεται από ένα άτομο. Αυτό σημαίνει ότι πέραν της ευθύνης της ασφαλούς μεταφοράς ενός ανθρώπου που διατρέχει κίνδυνο είμαστε υποχρεωμένοι ταυτόχρονα να κρατάμε επικοινωνία με τον ασθενή και να προσπαθούμε να εκτιμούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τον νόμο ο οποίος προβλέπει ότι τα ασθενοφόρα θα πρέπει να κινούνται πλήρως εξοπλισμένα και στελεχωμένα ακόμα και τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας.
Γιατί ως υπάλληλος της Υ.ΠΕ μας ελέγχει το Ε.Κ.Α.Β. Αυτό σημαίνει ότι καλύπτουμε μια περιοχή η οποία είναι υπό την αρμοδιότητα του κέντρου υγείας και λαμβάνουμε εντολές κίνησης από τον γιατρό του κέντρου υγείας αλλά παράλληλα δεχόμαστε εντολές και από το Ε.Κ.Α.Β ενώ ανήκουμε στην Υγειονομική Περιφέρεια. Το ζήτημα, σαφώς, δεν έγκειται στον εντολέα αλλά στο γεγονός ότι ενώ είμαστε Υπάλληλοι Υγειονομικής Περιφέρειας ελεγχόμαστε από το Ε.Κ.Α.Β χωρίς να έχουμε τα προνόμια αυτών.

Επιπλέον Παροχές

Πέραν του ενιαίου μισθολογίου υπάρχει αποζημίωση με επιπλέον παροχές όπως αυτής της υπερωριακής αποζημίωσης στις 33 ώρες τον μήνα σε αντίθεση με εμάς που είναι στις 20 ώρες. Σημαντική διαφορά εδώ είναι και η αποζημίωση τον εκτός έδρας κινήσεων για το οποίο ορίζετε απόστασης στα 30χλμ για το Ε.Κ.Α.Β. ενώ για εμάς είναι στα 50χλμ. Όσον αφορά την οικονομική απολαβή της εκτός έδρας μετακίνησης ορίζεται στα 14.90€ για το Ε.Κ.Α.Β. κατά άτομο και στα 9.50€ για εμάς. Εξίσου υψίστης σημασίας είναι και το ετήσιο όριο μετακινήσεων των εκτός έδρας το οποίο είχε οριστεί για το Ε.Κ.Α.Β. στις 120 μετακινήσεις και φέτος με νέα διάταξη ανέβηκε στις 200 μετακινήσεις ενώ για εμάς παράμεινε στις 60 μετακινήσεις.
Γιατί νιώθουμε υποδεέστερη από τους συναδέλφους του Ε.Κ.Α.Β μιας και φορούν στολές εργασίας για τις οποίες αποζημιώνονται με 500€ ετήσιος ενώ εμείς οφείλουμε με ατομική ευθύνη και επιβάρυνση να μεριμνήσουμε για τις στολές μας ώστε να υπάρχει ομοιογένεια στο χώρο εργασίας μας. Να σας ενημερώσω ότι καμία Υ.Πε δεν έχει ορίσει κώδικα ένδυσης για το προσωπικό της όμως με υψηλό αίσθημα ευθύνης πρώτα στους εαυτού μας και έπειτα στο επάγγελμα που υπηρετούμε όλοι οι συνάδελφοι των Κ.Υ. φροντίζουμε να είμαστε τυπικοί στην αμφίεση μας σε όλους τους χώρους εργασίας μας.
Ένεκα του επιτελικού έργου των επειγόντων περιστατικών που αποδεδειγμένα εκτελεί ο κλάδος οι συνάδελφοι του Ε.Κ.Α.Β. αποζημιώνονται με 10 ημέρες επιπλέον άδειας κλειστού χώρου, όπως ονομάζεται, σε αντίθεση με εμάς που για αδιευκρίνιστους ακόμα λόγους δεν έχουμε το δικαίωμα της παραπάνω άδειας.

Ενιαίος Φορέας Διαχείρισης

Και όλα αυτά θα είχαν στο μεγαλύτερο ποσοστό ικανοποιηθεί αν υπήρχε η πολιτική βούληση της δημιουργίας ΕΝΟΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ σε όλη την Ελλάδα ένα Ε.Κ.Α.Β. Κάτι που ορίζει σαφέστατα και η Ευρωπαϊκή Ένωση και που ήταν πολιτική βούληση της δικιά σας κυβέρνησης σε συναντήσεις που είχαν πραγματοποιήσει εκπρόσωποι μας στο υπουργείο με τον Υπουργό κ. ΞΑΝΘΌ με συνεργασία και έμπρακτη στήριξη του Γενικού γραμματέα κ. ΣΤΑΜΑΤΗ ΒΑΡΔΑΡΟΥ αλλά μας πρόλαβαν οι πολιτικές εξελίξεις.

Κύριε Πολάκη, γνωρίζοντας τους αγώνες σας και το πόσο υπέρμαχος είστε της διαφάνειας και της απόδοσης δικαιοσύνης σε όλα τα επίπεδα είτε λέγεται οικονομία είτε υγεία σας παρακαλούμε και σας προτρέπουμε να μας βοηθήσετε να αποκαταστήσουμε αυτή την ανισορροπία που έχει θύματα εμάς τους Διασώστες Πληρωμάτων Ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας. Δεν διαφέρουμε από τους συναδέλφους μας. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων στα Κέντρα Υγείας είναι απόφοιτοι της σχολής του Ε.Κ.Α.Β. και πιστοποιημένοι διασώστες από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π με άδεια ασκήσεις επαγγέλματος και αρκετοί έχουμε εκπαιδευτεί και σε προγράμματα όπως PHTLS/BLS/ILS.

Εν κατακλείδι, θα θέλαμε για άλλη μια φορά να ζητήσουμε την συνδρομή σας στα αιτήματα μας που θεωρούμε εφικτά μιας και υλοποιούνται σε συναδέλφους. Μοιραία μπαίνουμε σε σύγκριση με τους συναδέλφους στα Ε.Κ.Α.Β αλλά δεν θεωρείτε και εσείς ότι ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί αυτή η διάκριση;
Με εκτίμηση

επιστολή προς τον κ. Πολάκη
Ένεκα του επιτελικού έργου των επειγόντων περιστατικών
Διαφήμιση

Εγγραφή – Ανανέωση

εγγραφή στο σωματείο

ALS/BLS

ΕΕΕΠΦ ΝΑΕΜΤ στην Ελλάδα
Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση
Συνεχιζόμενη κατάρτιση πληρωμάτων ασθενοφόρων erc

Στηρίζουμε :)

ΧΑΜΟΓΕΛΑ στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

Διασώστες Πλήρωμα.

Διασώστες Ρόδου.

Επικοινωνήστε με τον κάτοχο της καταχώρισης

Captcha Code