Επιλέξτε Page

Φθηνό Εργατικό Προσωπικό στην Υγεία: Εμπαιγμός όρια και φραγμούς

Φθηνό Εργατικό Προσωπικό στην Υγεία: Εμπαιγμός όρια και φραγμούς

Αλήθεια έχει ο Εμπαιγμός όρια και φραγμούς;

Υποκειμενικό θα πει κανείς κι όμως μια λογική προσέγγιση θα ήταν του στυλ ε δεν θα έπρεπε να υπάρχει; και η ερώτηση, αν ναι μέχρι που θα ήταν ανεκτή;

Τέλος πάντων στην περίπτωση μας φαίνεται ότι δεν υπάρχουν όρια αλλά ούτε και φραγμοί τουλάχιστον ορατοί σε μας.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι η περιβόητη και εν πολύς πολυαναμενόμενη αλλά και πολυδιαφημιζόμενη προκήρυξη 5Κ/2023;

Παρακάτω θα δείτε τα κερασάκια που ίσως χρειαστεί και μεγάλο καλάθι να μπουν.

“Όχι μόνο”

– Μετά από 4 ολόκληρα χρόνια αναμονής για τους συμβασιούχους αλλά και δηλώσεων των υπευθύνων περί της αναγκαιότητας προσλήψεων επιτέλους βγήκε προκήρυξη για τον κλάδο μας με τον κολοσσιαίο αριθμό προσλήψεων των 89 στην επαρχία και 155 στην Αθήνα μείον όμως τις ειδικές κατηγορίες σύνολο 118 ολόκληρες προσλήψεις και όποιος πρόλαβε τον Κύριον είδε.

– Επικουρικοί που προσλήφθησαν για τον Covid εσχάτως το 2020 με την διαβεβαίωση της μονιμοποίησης και καλά, αλλά και Συμβασιούχοι ΟΑΕΔ ή ΔΥΠΑ τέλος πάντων που στήριξαν τα υπό κατάρρευση λόγω μνημονίων Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ από το 2016-17 αλλά ήταν φυσικά παρόν και στην πανδημία είναι πάνω από 1000 άτομα.

Και; Ποιος θα ασχοληθεί με δαύτους;

Φθηνό Εργατικό Προσωπικό στην Υγεία χωρίς καθόλου σχεδόν δικαιώματα με καθηκοντολόγιο Μονίμων και Υποχρεώσεις, και όποτε θέλουμε το απολύουμε κιόλας.

Ειδικά για την δεύτερη κατηγορία των πολύπαθων Πληρωμάτων Ασθενοφόρων μέσω Ειδικού Προγράμματος ΟΑΕΔ του 2016 έχουμε ή μάλλον δεν έχουμε και δεν παίρνουν τα εξής καταπληκτικά.

Επίδομα Τέκνων, παίρνουν, όπως προβλέπει η όποια Εργατική Νομοθεσία; ΟΧΙ
Τριετίες ωρίμανσης παίρνουν; ΟΧΙ
Επίδομα Στολής παίρνουν; ΟΧΙ
Υπερωρίες παίρνουν; ΟΧΙ
Εκτός Έδρας παίρνουν; ΟΧΙ
Αύξηση από το 2016 – 2017 οποιασδήποτε μορφής πήραν ακόμα και την όποια αύξηση του ανειδίκευτου εργάτη, παίρνουν; ΟΧΙ
Αύξηση του ανθυγιεινού με το απίστευτο 15ευρο που θεσμοθετήθηκε και εξαγγέλθηκε εδώ και αρκετούς μήνες, την πήραν; ΟΧΙ (κι αν την πάρουν μετά από 9 μήνες χωρίς αναδρομικά με το έτσι θέλω από τον ΟΑΕΔ).

Αισθάνονται Εργαζόμενοι Συμβασιούχοι Διασώστες Πληρώματα Ασθενοφόρων Β ή και Γ κατηγορίας και παιδιά ενός κατώτερου Θεού? ω ΝΑΙ

Η υποβάθμιση της ειδικότητας Διασώστη Πλήρωμα Ασθενοφόρου σε όλα τα επίπεδα

είναι απλά γεγονός και όχι κάτι που έρχεται, σε όλους, συμβασιούχους ή μόνιμους, ΕΚΑΒ ή Κέντρων Υγείας και γενικά οι σφαλιάρες που τρώμε δεν έχουν τελειωμό μιας και είμαστε για κάποιους που νομοθετούν σωφεράκια πολυτελείας (να πληρωνόμασταν και σαν VIP τουλάχιστον) αφού με Π.Δ. κουνάμε μαντήλι από τα επαγγέλματα Υγείας και πάμε στους Μεταφορείς μαζί με τα Delivery και τους Courier και καλούμαστε να μοιραστούμε βάρδιες με τελείως ανειδίκευτα άτομα του Στρατού “βλέπε (ΠΝΠ – ΦΕΚ Α΄132/05.07.2023)” .

Κρίμα και πάλι κρίμα τέτοιος εμπαιγμός και τέτοια εκμετάλλευση χωρίς όρια και προσχήματα μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες ένσημα δεν την θυμόμαστε πολύ δυστυχώς.

Ποιοι είμαστε; Τα έχουμε ξαναπεί ΕΔΏ


photo

Πιστοποιημένος Διασώστης Πλήρωμα Ασθενοφόρου || Εκπαιδευτής ERC, Α Βοηθειών Instructor BLS/AED Μέλος Δ.Σ. Hellas EMTky

Μάνος Ανυφαντάκης


ΥΓ1

Ο εμπαιγμός είναι ξεκάθαρος και δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού για κανένα μας.

Και επειδή σαν Σωματείο είμαστε πάντα ξεκάθαροι σε όλα τα επίπεδα και δεν αφιερώνουν τον χρόνο μας σε πυροτεχνήματα και φιέστες εντυπωσιασμού θα σας αναφέρουμε ένα παράδειγμα της αδικίας που συντελείται στον κλάδο των Πληρωμάτων Ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας για άλλη μία φορά από το Υπουργείο.

Επικουρικός του ΕΚΑΒ και επικουρικός Κέντρου Υγείας.

– Με έναρξη την περίοδο της πανδημίας 01/02/20 επικουρικός ΕΚΑΒ έως και σήμερα 48 μήνες επί 20 μόρια σύνολο 980 μόρια.

Επικουρικός του Κέντρου Υγείας την ίδια περίοδο από 01/02/20 έως σήμερα 48 μήνες επί 10 μόρια σύνολο 480 μόρια εδώ θα βάλουμε και επιπλέον προσόντα πχ

– Πτυχίο Νοσηλευτικής 110 μόρια.

– Πτυχίο Αγγλικής γλώσσας 90 μόρια.

– Με προϋπηρεσία 36 μήνες στον ιδιωτικό τομέα 36 επί 7 μόρια 252

Γενικό σύνολο 932 μόρια.

Συμπέρασμα ο συνάδελφος του ΕΚΑΒ παρότι έχει λιγότερα προσόντα και μόνο με την αρχική επιδότηση των 20 μορίων θα “πάρει την θέση”.

Ζητάμε να σταματήσει άμεσα ο εμπαιγμός των συναδέλφων και να γίνει άμεση μονιμοποίηση τους.

Συνένωση ακούμε και συνένωση δεν βλέπουμε τόσα χρόνια αλλά ακόμα κι αν έρθει πως θα έρθει, να πάρει από τον έναν εργοδότη τον Συμβασιούχο π.χ. στην ΥΠΕ και να τον πάει στον άλλο δηλαδή στο ΕΚΑΒ άρα άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς; Με το ίδιο καθεστώς ομηρίας και κακομοιριάς;

Αυτό είναι μεταρρύθμιση τώρα αλήθεια λέτε;

Εμείς σαν Σωματείο Πληρωμάτων Ασθενοφόρων Hellas Emtky έχουμε μάθει να μην ξεχωρίζουμε τους Συναδέλφους Μόνιμους ή Συμβασιούχους, Κέντρων Υγείας ή Νοσοκομείων ή ΕΚΑΒ και μαχόμαστε έντιμα και μαχητικά για το καλό τους επ ωφελεία εν τέλει του πολίτη που αν μη τι άλλο δικαιούται Πρωτοβάθμιας Φροντίδας αξιοπρεπούς επιπέδου.

ΥΓ2

Θεωρούμε εξοργιστικό, απαράδεκτο ακόμα και ανήθικο την μη προσμέτρηση του χρόνου Αποθεραπείας – Αναρρωτικής στην ειδική εμπειρία των συναδέλφων για την ως άνω προκήρυξη ακόμα κι αν αυτή προήλθε από Εργατικό Ατύχημα Εν Ώρα Καθήκοντος δηλαδή και Αυταπάρνησης που επέδειξαν σε διακομιδή Τραυματία Πολίτη από γκρεμό 30 μέτρων όπου είχε καταπέσει με το όχημα του!!!

Αν ισχύει αυτό (ελπίζουμε όχι αλλά δυστυχώς είναι γεγονός) τι μηνύματα δίνεις σαν επίσημη πολιτεία σε όλους τους ένστολους; π.χ. Πυροσβέστες, Αστυνομικούς, Λιμενικούς, ΕΚΑΒ κτλ… Πρόσεξε μην κάνεις με αυταπάρνηση το καθήκον σου και μην βάλεις σε κίνδυνο την σωματική σου ακεραιότητα προστατεύοντας και βοηθώντας τον πολίτη, διότι ούτε θα αναγνωριστεί στην προϋπηρεσία αν έχεις την ατυχία να είσαι με σύμβαση αλλά ούτε και στα συντάξιμα έτη και μήνες θα υπολογισθούν!!!
Απίστευτο και όμως Ελληνικό και Αληθινό και προπάντων Ανήθικο!

Διαφήμιση

Εγγραφή – Ανανέωση

εγγραφή στο σωματείο

ALS/BLS

ΕΕΕΠΦ ΝΑΕΜΤ στην Ελλάδα
Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση
Συνεχιζόμενη κατάρτιση πληρωμάτων ασθενοφόρων erc

Στηρίζουμε :)

ΧΑΜΟΓΕΛΑ στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

Διασώστες Πλήρωμα.

Διασώστες Ρόδου.

Επικοινωνήστε με τον κάτοχο της καταχώρισης

Captcha Code