Επιλέξτε Page

Ελληνική Λύση: Ερώτηση – Σημαντικά Ζητήματα Λειτουργίας Του Κ.Υ. Ροδόπολης

ελληνική λύση

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 09/12/2022

Των: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

Κωνσταντίνου Μπούμπα, Βουλευτή Νομού Σερρών

ΠΡΟΣ: Τoν κ. Υπουργό Υγείας
ΘΕΜΑ: «Σημαντικά ζητήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ροδόπολης Ν. Σερρών»

Κύριε Υπουργέ,

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Παρασκευή 25/11/2022 στον χώρο του Κέντρου Υγείας Ροδόπολης γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, ντόπιοι πολίτες της περιοχής, καθώς και της ευρύτερης περιοχής, για το γεγονός ότι εδώ και δεκαετίες το Κέντρο Υγείας Ροδόπολης παραμένει υποστελεχωμένο. Συγκεκριμένα, το εν λόγω Κέντρο λειτουργεί ως Κέντρο Πρωτοβάθμιας Υγείας, Κέντρο Αναφοράς covid-19, καθώς και ως Εμβολιαστικό Κέντρο, κάτι που υποδηλώνει τον τεράστιο αριθμό επισκεψιμότητάς του.

Το Κ. Υ. αντιμετωπίζει πληθώρα προβλημάτων, χωρίς γιατρούς, όπως προβλέπει το οργανόγραμμα των 6 ειδικοτήτων, καθώς αυτήν τη στιγμή υπάρχουν μόνο οι δύο ειδικότητες. Οι δύο γιατροί που υπηρετούν εκεί με φιλοτιμία και αυταπάρνηση προσπαθούν να το κρατήσουν όρθιο, αφού η έλλειψη προσωπικού είναι πλέον ολοφάνερη.

Το Κ. Υ. Ροδόπολης εξυπηρετεί πολίτες, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένους και ανήμπορους, που διαμένουν μόνιμα στα ορεινά χωριά της περιοχής και σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του Νομού, τις Σέρρες.

Οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας ανέδειξαν με τη διαμαρτυρία τους τη δυσχερή κατάστασή του. Αυτή έγκειται στην υποβάθμιση του ιατροτεχνολογικού του εξοπλισμού αλλά και στην εν γένει κατάσταση του κτηρίου. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι επικεντρώνονται στην αναγκαιότητα άμεσης πρόσληψης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, στον εξοπλισμό απαραιτήτων μηχανημάτων και στη συντήρηση των κτιριακών του εγκαταστάσεων.

Τέλος, ως μείζον ζήτημα, παραμένει η έλλειψη οδηγών ασθενοφόρου εδώ και δύο χρόνια.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου να φροντίσετε και να βελτιώσετε την κατάσταση στο Κ. Υ. Ροδόπολης, στελεχώνοντας το πλήρως, έτσι ώστε να καλύπτει αυτό τις υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων, προσδίδοντάς τους αίσθημα ασφάλειας;

2. Προτίθεστε άμεσα να προβείτε σε ενέργειες προκήρυξης θέσεων γιατρών και νοσηλευτών προς στελέχωση και κάλυψη των αυξημένων υγειονομικών αναγκών της Ροδόπολης και των γύρω περιοχών;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΜΠΟΥΜΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθμ. Πρωτ. ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ: 1345
Ημερομ. Κατάθεσης: 9/12/2022
ΆΡΘΡΟ “PDF’

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Διαφήμιση

Εγγραφή – Ανανέωση

εγγραφή στο σωματείο

ALS/BLS

ΕΕΕΠΦ ΝΑΕΜΤ στην Ελλάδα
Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση
Συνεχιζόμενη κατάρτιση πληρωμάτων ασθενοφόρων erc

Στηρίζουμε :)

ΧΑΜΟΓΕΛΑ στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

Διασώστες Πλήρωμα.

Διασώστες Ρόδου.

Επικοινωνήστε με τον κάτοχο της καταχώρισης

Captcha Code