Επιλέξτε Page

Κέντρο Υγείας Βελεστίνου: Έλλειψη Πληρωμάτων Ασθενοφόρου

Κέντρο Υγείας Βελεστίνου: Έλλειψη Πληρωμάτων Ασθενοφόρου

Το διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το κέντρο υγείας Βελεστίνου είναι η έλλειψη πληρωμάτων ασθενοφόρου.

Στο κέντρο υγείας Βελεστίνου υπάρχουν έξι οργανικές θέσεις για πληρώματα ασθενοφόρου άλλα λόγω των συνταξιοδοτήσεων από το 2010 και μετά υπηρετούν  αυτή τη στιγμή μόνο δύο μόνιμοι υπάλληλοι, μία υπάλληλος η οποία είναι αποσπασμένη από το ΕΚΑΒ λόγω συνυπηρέτησης και ένας υπάλληλος ως επικουρικό προσωπικό.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μέσα στο μήνα να μένουν πάρα πολλές κενές βάρδιες ακάλυπτες .

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχει μία μεγάλη γεωγραφική έκταση 549.77 τ.χλμ. και πληθυσμό 10.647 κάτοικους,  που κατά τους θερινούς μήνες αλλά και σε περιόδους εορτών διπλασιάζεται με αποτέλεσμα οι ανάγκες του πληθυσμού να είναι ιδιαίτερα αυξημένες και να ξεκινούν από το ορεινό χωριό Κεραμίδι μέχρι το χωριό Ελευθεροχώρι στα όρια του δήμου  Φάρσαλων.

Επίσης το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Βελεστίνου καλύπτει ένα μεγάλο κομμάτι της εθνικής οδού Αθηνών – θεσσαλονίκης όπως και επίσης και τη Β’ βιομηχανική περιοχή.
Το ασθενοφόρο του κέντρο υγείας Βελεστίνου πολλές φορές έχει κληθεί να αντιμετωπίσει περιστατικά στα ορεινά χωριά του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ανταποκρίνεται σε τροχαία ατυχήματα στην Εθνική οδό αλλά και σε βιομηχανικά ατυχήματα στη Β’ βιομηχανική περιοχή.

Άμεση στελέχωση με πληρώματα ασθενοφόρου

Για αυτό ζητάμε την άμεση στελέχωση των υπολοίπων κενών οργανικών θέσεων με πληρώματα ασθενοφόρων ώστε να καλυφθούν οι κενές βάρδιες αλλά και να γίνει η σωστή και η προβλεπόμενη στελέχωση του ασθενοφόρου, προς όφελός των πολιτών.

* Άρθρο: Χρυσοβαλάντης Τσώτας, Επικουρικός – Κέντρο Υγείας Βελεστίνου

«Πέθανε περιμένοντας ασθενοφόρο» – Κενή πάλι η βάρδια στο ΚΥ Βελεστίνου

Όπως αναφέρει και το τελευταίο δημοσίευμα του taxydromos.gr

Στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου η πρωινή βάρδια ασθενοφόρου ήταν κενή, ενώ όταν μετέβη το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στα Κανάλια ο 94χρονος Βασίλης Αναστασίου είχε «φύγει»

Για μία ακόμη φορά η πρωινή βάρδια του ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου χθες ήταν κενή.  Όταν έγινε κλήση από τα Κανάλια για τη μεταφορά ενός 94χρονου που είχε καταρρεύσει στο σπίτι του, οι συγγενείς του παραπέμφθηκαν στο ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει το μέλος του τοπικού συμβουλίου Καναλίων Δημήτρης Τσούκας επώνυμα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, αρχικά από το τηλεφωνικό κέντρο η υπάλληλος φέρεται να επισήμανε ότι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο, διότι δύο οχήματα βρίσκονται καθ’ οδόν για Λάρισα σε επείγουσες διακομιδές. Τελικά ασθενοφόρο μετέβη στο χωριό μετά από 45 λεπτά, όμως ο 94χρονος είχε ήδη εκπνεύσει…

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟΚέντρο Υγείας Βελεστίνου

 

Διαφήμιση

Εγγραφή – Ανανέωση

εγγραφή στο σωματείο

ALS/BLS

ΕΕΕΠΦ ΝΑΕΜΤ στην Ελλάδα
Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση
Συνεχιζόμενη κατάρτιση πληρωμάτων ασθενοφόρων erc

Στηρίζουμε :)

ΧΑΜΟΓΕΛΑ στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

Διασώστες Πλήρωμα.

Διασώστες Ρόδου.

Επικοινωνήστε με τον κάτοχο της καταχώρισης

Captcha Code