Επιλέξτε Page

ΚΥ Ζαγοράς: Προσελήφθη οδηγός που δεν έχει αρμοδιότητα να οδηγεί ασθενοφόρο

ΚΥ Ζαγοράς: Προσελήφθη οδηγός που δεν έχει αρμοδιότητα να οδηγεί ασθενοφόρο

Για πάρα πολλά χρόνια ως πληρώματα ασθενοφόρου των Κέντρων Υγείας μιλάμε, αναδεικνύουμε, φωνάζουμε, κάνουμε προτάσεις αλλά!!

Καθημερινός στο ίδιο έργο θεατές, η πλήρης αδιαφορία των ιθυνόντων, Υπουργείου Υγείας, Υ.ΠΕ  σε βάρος των πολιτών αυτής της Χώρας…

Ακόμη ένα παράδειγμα είναι το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς όπου, όπως γίνετε και σε άλλα Κέντρα Υγείας, Προσελήφθη οδηγός που δεν έχει αρμοδιότητα να οδηγεί το ασθενοφόρο.

Φυσικά και δεν ευθύνεται ο εργαζόμενος για την πρόσληψή του, κάποιοι άλλοι παίρνουν τις όποιες αποφάσεις να γίνει μια πρόσληψη, ποιοι;

  1. Έμειναν έκπληκτοι με την απόφαση της 5ης ΥΠΕ
  2. Κέντρο Υγείας Ζαγοράς υπάρχουν 3 οδηγοί
  3. Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η εισαγγελέας
  4. Την βάλαμε σε καρότσα

Έμειναν έκπληκτοι με την απόφαση της 5ης ΥΠΕ

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr. σε άρθρο της. Έμειναν έκπληκτοι με την απόφαση της 5ης ΥΠΕ ακόμη και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι!

Συνέχεια άρθρου:

Απαράδεκτες εικόνες έλαβαν χώρα στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, όταν γυναίκα , που τραυματίστηκε, έπρεπε να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Βόλου.

Δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου και τελικά κατέληξε στην καρότσα ενός αγροτικού, για να μετακινηθεί από τη Ζαγορά μέχρι τα Χάνια κι εκεί να γίνει η «αλλαγή» με το ΕΚΑΒ.

Με αφορμή αυτή την τριτοκοσμική εικόνα, έγινε γνωστό πως τον Μάιο προσελήφθη ένας οδηγός στο ΚΥ Ζαγοράς, που όμως δεν μπορεί να οδηγήσει ασθενοφόρο!

Το magnesianews.gr μίλησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων των ΚΥ Μαγνησίας κ. Γιάννη Γατή, ο οποίος εξήγησε πως στο οργανόγραμμα των Κέντρων Υγείας προβλέπονται έξι οδηγοί ασθενοφόρων.

Στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς υπάρχουν αυτή τη στιγμή τρεις οδηγοί

με αποτέλεσμα να μένουν αρκετές βάρδιες ακάλυπτες. Με τους έξι οδηγούς που ορίζει το οργανόγραμμα, μπορούν να βγουν οι βάρδιες, τα ρεπό, τα Σαββατοκύριακα κ.α. σημείωσε ο κ.Γατής.

Ωστόσο, στα μέσα του Μαΐου, η 5η ΥΠΕ προσέλαβε για το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς έναν οδηγό με οκτάμηνη σύμβαση, μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ, ωστόσο ο εν λόγω οδηγός δεν μπορεί να οδηγήσει το ασθενοφόρο.

Για να οδηγήσει κάποιος το ασθενοφόρο πρέπει να είναι ειδικότητας πληρώματος ασθενοφόρου και όχι απλώς οδηγός. Εάν είχαμε στα Κέντρα Υγείας και άλλου είδους οχήματα, τότε ο οδηγός θα μπορούσε να τα οδηγεί.
Ουσιαστικά έχει προσληφθεί ένας άνθρωπος χωρίς να υπάρχει αντικείμενο εργασίας, καθώς απαγορεύεται να οδηγήσει το ασθενοφόρο.

Εάν από την καλή του την καρδιά οδηγούσε το ασθενοφόρο για να μεταφέρει έναν ασθενή και γινόταν ένα ατύχημα, κανείς δεν θα μπορούσε να τον καλύψει, ούτε το Κέντρο Υγείας, ούτε η 5η Υ.ΠΕ, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γατής.

Τονίζοντας πως και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι εξεπλάγησαν όταν έμαθαν πως προσελήφθη οδηγός, που δεν μπορεί όμως να οδηγεί το ασθενοφόρο.

Μάλιστα, ο κ. Γατής ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει ζήτημα με τον εργαζόμενο, οποίος ήθελε να εργαστεί, αλλά με τις αποφάσεις των ανωτέρω, που ενώ θα μπορούσαν από το ίδιο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ να προσλάβουν έναν άνθρωπο με ειδικότητα πλήρωμα ασθενοφόρου και να καλύψουν τα υπάρχοντα κενά, πήραν έναν άνθρωπο που ουσιαστικά δεν έχει αντικείμενο εργασίας.

Εμείς πάντα ζητάμε μόνιμο προσωπικό. Δεν είναι δυνατόν να μετακινούνται άνθρωποι σε καρότσες αγροτικών, ή να έχουμε παρκαρισμένο το ασθενοφόρο έξω από το Κέντρο Υγείας και να μας παίρνουν τηλέφωνο και να λέμε ότι δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε, γιατί δεν έχουμε οδηγό. Μιλάμε για την υγεία των πολιτών, την υγεία όλων, υπογράμμισε τέλος ο κ. Γατής.

Δ. Παλαιοδημοπούλου

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η εισαγγελέας υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου

για τη διακομιδή 54χρονης τραυματία σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου, καθώς δεν υπήρχε οδηγός να καλύψει τη βάρδια του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς.
Η προκαταρκτική ανατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου, που καλείται να λάβει καταθέσεις με βάση το δημοσίευμα τόσο από την τραυματία, όσο και από τους συγγενείς της, που τη μετέφεραν με το αγροτικό αυτοκίνητο μέχρι τα Χάνια από τη Ζαγορά, όπου και την παρέλαβε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η εισαγγελέας ζητεί επίσης να επισυναφθούν τα έγγραφα του Κέντρου Υγείας, του ΕΚΑΒ και του Νοσοκομείου, αναφορικά με τη διακομιδή, πώς έγινε αυτή και ποια η κατάσταση της υγείας της τραυματία, καθώς και για ποιο λόγο δεν υπήρχε βάρδια οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας.

Ερώτημα στο οποίο φυσικά θα κληθεί να απαντήσει ο διευθύνων τη δομή υγείας. Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι αυτά της παράβασης καθήκοντος και της έκθεσης ασθενούς σε κίνδυνο.
Όπως κατήγγειλε στη «Θ» η κ. Παρασκευή Κουρελά, η 54χρονη μητέρα της, Μαρία Κράββαρη, έπεσε προχθές το απόγευμα γύρω στις 4.30, από πεζούλα ύψους περίπου τριών μέτρων, ενώ βρισκόταν στα κτήματα.

Οι οικείοι της κάλεσαν το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, προκειμένου ασθενοφόρο να παραλάβει τη γυναίκα, ωστόσο, η οδηγός είχε ρεπό, με αποτέλεσμα το ασθενοφόρο να είναι καθηλωμένο και χωρίς οδηγό να μην μπορεί να μετακινηθεί…
Ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο ξεκίνησε από τον Βόλο, για να παραλάβει τη γυναίκα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κ. Κουρελά, η μητέρα της τοποθετήθηκε σε καρότσα αγροτικού οχήματος και παραλήφθηκε κοντά στα Χάνια από το ασθενοφόρο, που τη μετέφερε στο Νοσοκομείο Βόλου. Όπως δήλωσε η κ. Κουρελά, «φτάσαμε στο Νοσοκομείο στις 7 το απόγευμα, από τις 4.30 που έπεσε η μητέρα μου και χτύπησε.
Οι άνθρωποι στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά από τη στιγμή που δεν υπήρχε οδηγός για το ασθενοφόρο, τι να κάνουν;
Είναι δυνατόν για όλο το Πήλιο να μην έχει προβλεφθεί, όταν ένας άνθρωπος θα πάρει ένα ρεπό, να μην υπάρχει άλλος; Η μητέρα μου δε νιώθει τίποτα από τη μέση και κάτω.

Προσελήφθη οδηγός αλλά Την βάλαμε σε καρότσα

και κοντά στα Χάνια την παρέλαβε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ». Σύμφωνα με πληροφορίες η 54χρονη φέρεται να έχει τραυματιστεί στη σπονδυλική στήλη και στο χέρι.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας Ιωάννης Γατής, τόνισε σε δηλώσεις του, πως «είναι γνωστό και διαχρονικό το πρόβλημα και στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς και στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου.
Από τη στιγμή που δεν είναι καλυμμένες οι βάρδιες των πληρωμάτων στα ασθενοφόρα στα Κέντρα Υγείας του Νομού, δημιουργούνται αυτά τα θέματα. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα στα δύο αυτά Κέντρα Υγείας.

Μιλάμε για περιοχές, που καλύπτουν το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου από το Κεραμίδι και το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς το Πήλιο.
Είναι κωμικοτραγικές οι καταστάσεις. Εδώ και μια δεκαετία φωνάζουμε να καλυφτούν οι βάρδιες και τα κενά.

Είμαστε κι εμείς εργαζόμενοι και καταλαβαίνουμε τον κόσμο κι αισθανόμαστε πολύ άσχημα, όταν βρισκόμαστε σε τέτοιες καταστάσεις.
Γιατί εμείς να θεωρούμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας;

Έχουμε καταντήσει γραφικοί να φωνάζουμε για τα αυτονόητα, για οδηγούς για προσωπικό». Ο πρόεδρος των εργαζομένων συμπλήρωσε ότι ο Σύλλογος ζητάει κάλυψη των κενών με μόνιμο προσωπικό.
«Είναι λυπηρό εν έτει 2022 να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά. Οι αρμόδιοι θα πρέπει να σκύψουν με σοβαρότητα πάνω στα προβλήματα των Κέντρων Υγείας της Μαγνησίας και να δοθούν λύσεις άμεσα».

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, και το Κέντρο Υγείας Αλμυρού έχει μείνει ακάλυπτο από ασθενοφόρο, καθώς το όχημα έπαθε βλάβη.
e-thessalia.gr

Διαφήμιση

Εγγραφή – Ανανέωση

εγγραφή στο σωματείο

ALS/BLS

ΕΕΕΠΦ ΝΑΕΜΤ στην Ελλάδα
Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση
Συνεχιζόμενη κατάρτιση πληρωμάτων ασθενοφόρων erc

Στηρίζουμε :)

ΧΑΜΟΓΕΛΑ στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

Διασώστες Πλήρωμα.

Διασώστες Ρόδου.

Επικοινωνήστε με τον κάτοχο της καταχώρισης

Captcha Code