Επιλέξτε Page

ΠΟΠ-ΟΤΑ: Όχι σε οποιαδήποτε μετακίνηση προσωπικού από τους δήμους στo ΕΚΑΒ

ΠΟΠ-ΟΤΑ: Όχι σε οποιαδήποτε μετακίνηση προσωπικού από τους δήμους στo ΕΚΑΒ

Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε μετακίνηση προσωπικού από τους ΟΤΑ, όπως προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για την κάλυψη των κενών του ΕΚΑΒ, υπογραμμίζει ε ανακοίνωση της, η ΠΟΠ – ΟΤΑ και ζητά άμεση απόσυρση της και πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού.
Ειδικότερα στην ανακοίνωση της, η ΠΟΠ – ΟΤΑ, επισημαίνει:

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε γίνει μάρτυρες τραγικών περιστατικών λόγω της έλλειψης προσωπικού στο ΕΚΑΒ.

Δυστυχώς χάνονται ανθρώπινες ζωές από την αδυναμία του ΕΚΑΒ να ανταποκριθεί.

Η Κυβέρνηση η οποία δεν είναι άμοιρη ευθυνών (αφού Κυβερνά ήδη 4 χρόνια), για αυτήν την έλλειψη προσωπικού η οποία θα έπρεπε να είχε δρομολογηθεί και να είχε προσληφθεί εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό.

Έτσι λοιπόν μετά τα απανωτά κρούσματα έσπευσε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να καλύψει αυτές τις ανάγκες με μη εξειδικευμένο προσωπικό, από τον Στρατό, την Πυροσβεστική και τους ΟΤΑ και μάλιστα έως της 31/12/2023 και αφορά τους Νησιωτικούς Δήμους και Ορεινούς Δήμους.

Πρώτον, σε αυτούς τους Δήμους αυτή την περίοδο έχουν αυξημένες ανάγκες λόγω αύξησης του πληθυσμού σε αυτές τις περιοχές και το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί.

Δεύτερον, διαφωνούμε με την χρήση απλών οδηγών που θα κάνουν τον διασώστη χωρίς καμία γνώση ή έστω με μία διήμερη εκπαίδευση.

Τρίτον, ποιος είναι αυτός που θα αναλαμβάνει την ευθύνη για την μεταφορά ενός ασθενή αν και πως πρέπει να μετακινηθεί αφού όλοι ξέρουμε ότι δεν λείπουν μόνον οδηγοί αλλά και διασώστες συνοδοί.

Τί θα γίνει αν έχουμε απώλειες ζωών από λάθος διάγνωση και λάθος μετακίνηση; όταν, οι συγγενείς θα στραφούν εναντίον αυτών (για Αστική ευθύνη και Ποινική ευθύνη) που τους μετακίνησαν.

Δεν διαφωνούμε ότι υπάρχει πρόβλημα αλλά αυτό δεν μπορεί να λυθεί με λάθος τρόπο, ας γίνουν άμεσα προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού με οποιονδήποτε τρόπο ώστε να λυθεί το πρόβλημα το οποίο, δεν προέκυψε σήμερα.

Ζητάμε, την άμεση απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και την άμεση πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε μετακίνηση προσωπικού από τους ΟΤΑ.

Άρθρο: www.aftodioikisi.gr

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

Διαφήμιση

Εγγραφή – Ανανέωση

εγγραφή στο σωματείο

ALS/BLS

ΕΕΕΠΦ ΝΑΕΜΤ στην Ελλάδα
Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση
Συνεχιζόμενη κατάρτιση πληρωμάτων ασθενοφόρων erc

Στηρίζουμε :)

ΧΑΜΟΓΕΛΑ στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

Διασώστες Πλήρωμα.

Διασώστες Ρόδου.

Επικοινωνήστε με τον κάτοχο της καταχώρισης

Captcha Code