Επιλέξτε Page

Συνάντηση με την Πρώην Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Περιφέρειας Θεσσαλίας κ.Νάτσινα Δήμητρα

Συνάντηση με την Πρώην Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Περιφέρειας Θεσσαλίας κ.Νάτσινα Δήμητρα

Συνεχίζουμε την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των φορέων για τα προβλήματα του κλάδου μας.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται κ η συνάντηση που είχε ο ταμίας του Δ.Σ. του σωματείου μας, Παπακώστας Δημήτρης με την πρώην Αντιπεριφερειάρχη Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Νάτσινα Δήμητρα.
Η κ.Νάτσινα ενημερώθηκε εκτενώς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πληρώματα ασθενοφόρων στα κέντρα υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και όχι μόνο.

  • έλλειψη προσωπικού με πολλές ακάλυπτες βάρδιες
  • οι συνάδελφοι εργάζονται μόνοι τους (μονό πλήρωμα, το οποίο είναι παράνομο) αναζητώντας την συνδρομή κάποιου Ιατρού
  • η παντελώς έλλειψη ρουχισμού
  • παλαιός στόλος ασθενοφόρων

Τονίσθηκαν επίσης η διαφορές σε επίπεδο μισθολογίου κ παροχών με τους συνάδελφους του Ε.Κ.Α.Β. Πανελλαδικά και ας κάνουμε ακριβώς την ίδια εργασία.

Επίσης τέθηκε το θέμα, οι προσλήψεις που γίνονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας από την τοπική αυτοδιοίκηση, Υ.ΠΕ. μη επαγγελματιών υγείας για την στελέχωση των ασθενοφόρων.

Θέσαμε και το θέμα των επικουρικών συναδέλφων οι οποίοι χρόνια τώρα εργάζονται σε αβέβαιες συνθήκες τονίζοντας την άμεση νομιμοποίηση τους.

Από την πλευρά της η κ. Νάτσινα με την επαγγελματική ιδιότητα που κατέχει, (Γενικός Ιατρός στο Κέντρο Υγείας Πύλης Ν.Τρικάλων), χαρακτήρισε ότι αυτή η διαχρονική αδικία με υπάλληλους δυο ταχυτήτων θα πρέπει να εξαλειφθεί με άμεση ένταξη μας στο Ε.Κ.Α.Β.

Η κ. Νάτσινα επισήμανε ότι θα συζητηθεί σε περιφερειακό συμβούλιο  η ένταξη σε ΕΣΠΑ για ανανέωση του στόλου των ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας.
Καταφατικό “ΟΧΙ” σε ενδεχόμενες προσλήψεις μη επαγγελματιών υγείας.

Συνεργασία της περιφέρειας θεσσαλίας  κ του Πανελληνίου Σωματείου Πληρωμάτων Ασθενοφόρων Κ.Υ Hellas Emtky, σε διάφορες δράσεις με στόχο την καλύτερη προνοσοκομειακή περίθαλψη.

Ευχαριστούμε την κ. Νάτσινα για την στήριξη της


αντιπεριφερειάρχου Υγείας η Δήμητρα ΝάτσιναΗ κ.Δήμητρα Νάτσινα, η ‘’γιατρός της καρδιάς μας’’ όπως την αποκαλούν πολλοί, γεννήθηκε στη Γερμανία και μεγάλωσε στη Φαρκαδόνα Τρικάλων. Μετά την αποφοίτησή της από την Ιατρική Σχολή, εγκαταστάθηκε μόνιμα στα Τρίκαλα.

Το 2015 έλαβε την ειδικότητα της Γενικής-Οικογενειακής Ιατρικής και έκτοτε δραστηριοποιείται στον χώρο της Υγείας.
Είναι Επιμελήτρια Β’ του Κέντρου Υγείας Πύλης, Περιφερειακό Ιατρείο Στουρναραίϊκων.

Εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων, συνεχώς, από το 2008 έως και σήμερα. Μέλος της WONCA (Παγκόσμιος Οργανισμός των Οικογενειακών Ιατρών), της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας Β. Ελλάδος, του Ελληνικού Κολλεγίου Γενικών Ιατρών(Ε.Κ.Ο.ΓΕΝ.ΙΑ), της Εταιρείας Γενικής-Οικογενειακής Ιατρικής «Ιπποκράτης» κ.α.

Έχει παρουσιάσει πληθώρα επιστημονικών εργασιών και ανακοινώσεων και συμμετέχει ενεργά σε ιατρικά συνέδρια.

Περιφερειακή Σύμβουλος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, συντονίστρια της 1ης Τοπικής Ομάδας Υγείας Τρικάλων (1η Τ.ΟΜ.Υ Τρικάλων) και επόπτρια των Κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ στην Π.Ε Τρικάλων και ο κατάλογος είναι μακρύς!

Διαφήμιση

Εγγραφή – Ανανέωση

εγγραφή στο σωματείο

ALS/BLS

ΕΕΕΠΦ ΝΑΕΜΤ στην Ελλάδα
Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση
Συνεχιζόμενη κατάρτιση πληρωμάτων ασθενοφόρων erc

Στηρίζουμε :)

ΧΑΜΟΓΕΛΑ στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

Διασώστες Πλήρωμα.

Διασώστες Ρόδου.

Επικοινωνήστε με τον κάτοχο της καταχώρισης

Captcha Code