Επιλέξτε Page

Διαφήμιση

Συμβάσεις Επικουρικού Προσωπικού Παρατείνονται για 6 μήνες

Συμβάσεις Επικουρικού Προσωπικού Παρατείνονται για 6 μήνες
Επικουρικό προσωπικό: Παρατείνονται για 6 μήνες οι συμβάσεις – Τι προβλέπει ρύθμιση του υπουργείου Υγείας

Ανανέωση:

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις και το πλήθος κινητοποιήσεων σε όλη τη Χώρα, το 6μηνο για τους επικουρικούς έγινε 12μηνο, έως 31/12/2024. Άρθρο 70: «δύναται να παρατείνονται από τη λήξη τους και για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει την 31η.12.2024»


O υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνάντηση που είχε πρόσφατα με τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών, είχε δεσμευτεί ότι θα δινόταν παράταση ενός χρόνου για όλο το επικουρικό προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό κ.λπ.)

Για έξι μήνες και όχι για έναν χρόνο όπως είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση θα παραταθούν οι συμβάσεις για το επικουρικό προσωπικό των νοσοκομείων. Ειδικότερα με ρύθμιση του υπουργείου Υγείας που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, οι συμβάσεις για το επικουρικό προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων αλλά και του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ παρατείνονται για έξι μήνες ακόμη έως  30.6.2024.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται το ethnos.gr, σε συνάντηση που είχε πρόσφατα με τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ) είχε δεσμευτεί ότι θα δινόταν παράταση ενός χρόνου για όλο το επικουρικό προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό κ.λπ.).

Σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία υπηρετούν περίπου 10.000 εργαζόμενοι με συμβάσεις επικουρικού προσωπικού οι οποίες ανανεώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Μάλιστα υπάρχουν εργαζόμενοι και γιατροί στα νοσοκομεία που είναι επικουρικοί ακόμη και 5 χρόνια, χωρίς να γνωρίζουν εάν κάποια στιγμή θα μονιμοποιηθούν.

Άλλωστε οι μόνιμες προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο. Είναι ενδεικτικό ότι υπάρχει προκήρυξη για προσλήψεις 4.000 ατόμων πάνω από 3 χρόνια και δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη. Αντίστοιχα και με τους γιατρούς, καθώς ακόμη αναμένονται στα νοσοκομεία οι περίπου 855 γιατροί που είχαν προαναγγελθεί εδώ και πάνω από έναν χρόνο από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Η ρύθμιση που προβλέπει την παράταση για 6 μήνες για το επικουρικό προσωπικό αναφέρει:

«Για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών από την εμφάνιση και διάδοση του κορονοϊού COVID-19 όλες οι ενεργές κατά την 31η.12.2023 συμβάσεις επικουρικού προσωπικού των κλάδων ιατρικού, νοσηλευτικού και πάσης φύσεως λοιπού προσωπικού των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, των εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Υγείας, του Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. Παπαγεωργίου», των στρατιωτικών νοσοκομείων, του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.), καθώς και των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, δύναται να παρατείνονται από τη λήξη τους και για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει την 30ή.6.2024.

Για την υλοποίηση των ανωτέρω μεριμνά ο Διοικητής κάθε επιμέρους φορέα, οι δε αναγκαίες πιστώσεις καλύπτονται κατόπιν ισόποσης επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η παράταση των συμβάσεων δεν μεταβάλλει τον χαρακτήρα της σχέσης εργασίας, βάσει της οποίας προσλήφθηκαν οι απασχολούμενοι στις θέσεις αυτές».

Πηγή: neakriti.gr

Διαφήμιση

Εγγραφή – Ανανέωση

εγγραφή στο σωματείο

ALS/BLS

ΕΕΕΠΦ ΝΑΕΜΤ στην Ελλάδα
Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση
Συνεχιζόμενη κατάρτιση πληρωμάτων ασθενοφόρων erc

Στηρίζουμε :)

ΧΑΜΟΓΕΛΑ στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

Διασώστες Πλήρωμα.

Διασώστες Ρόδου.

Επικοινωνήστε με τον κάτοχο της καταχώρισης

Captcha Code