Επιλέξτε Page

ΕΚΑΒ Χίου: κινητοποιήσεις για τις ελλείψεις προσωπικού

ΕΚΑΒ Χίου: κινητοποιήσεις για τις ελλείψεις προσωπικού

Στο μη παραπέρα έχει φτάσει, πλέον, το πρόβλημα με το ΕΚΑΒ Χίου και τις ελλείψεις προσωπικού, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να ανακοινώσουν την έναρξη κινητοποιήσεων από την 1η Αυγούστου έως τις 31 Οκτωβρίου 2022.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, το ΕΚΑΒ Χίου θα εξυπηρετεί μόνο τα επείγοντα περιστατικά.
Οι διασώστες θα απέχουν από τις δευτερογενείς διακομιδές (εξιτήρια, επανεξετάσεις, επιστροφές από τα ΤΕΠ).

Το πρόβλημα εν μέσω θερινής περιόδου και αυξημένων αναγκών στο νησί έχει καταστεί πιεστικό, ενώ οι προ μηνός εξαγγελίες του κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη ότι θα επιλυθεί άμεσα από την 1η Ιουλίου το πρόβλημα, παραμένουν γράμμα κενό.

Στην σημερινή, Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022, ανακοίνωσή του το Εργασιακό σωματείο ΕΚΑΒ Ρόδου, στο οποίο υπάγεται και η Χίος, επισημαίνει τα ακόλουθα:

Το τελευταίο διάστημα ολόκληρη η τοπική κοινωνία της Χίου έχει γίνει μάρτυρας της ραγδαίας αύξησης των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων αλλά και των πολλών καθημερινών περιστατικών που χρήζουν παροχής βοήθειας από το ΕΚΑΒ.

Τα περιστατικά αυτά είναι ιδιαίτερα αυξημένα την περίοδο αυτή, ιδίως λόγω της αύξησης του αριθμού των τουριστών, ο οποίος αναμένεται να ανέβει ακόμα περισσότερο μέσα στους επόμενους μήνες. Καθημερινά καλούμαστε να ανταποκριθούμε σε μία πληθώρα περιστατικών, και να καλύψουμε ολόκληρο το νησί της Χίου.

Δυστυχώς, ως τροχοπέδη στην μεγάλη αύξηση των περιστατικών έρχεται να προστεθεί η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ Χίου. Πλέον, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στη Χίο είναι πολύ σοβαρό, αφού το προσωπικό μας έχει μειωθεί ραγδαία.

Έχουμε πια αγανακτήσει από τις υποσχέσεις που έχουμε λάβει από τους αρμόδιους το τελευταίο διάστημα, ότι δήθεν θα μας βοηθήσουν, ότι θα ενισχυθεί περισσότερο ο τομέας της Χίου.

Εμείς, έχουμε στείλει επανειλημμένως επιστολές προς κάθε αρμόδιο φορέα, ενημερώνοντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Όμως δεν έχουν ικανοποιηθεί τα “αυτονόητα” αιτήματά μας. Τα ασθενοφόρα αδυνατούν να καλύψουν ολόκληρο το νησί, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες όπου ο πληθυσμός αυξάνεται εξαιτίας των τουριστών, αλλά και των περισσότερων περιστατικών γενικότερα.Ποια είναι, όμως, η βοήθεια που έχουμε λάβει; Ποιος επιτέλους θα ασχοληθεί με εμάς; Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές!!!

Δεν ζητάμε υποσχέσεις, απαιτούμε άμεση ενίσχυση προτού να θρηνήσουμε κι άλλα θύματα εξαιτίας της υποστελέχωσής μας.

Επιπροσθέτως, εκκρεμεί και η πρόσληψη επικουρικών διασωστώνπληρωμάτων ασθενοφόρων, από τον περασμένο Μάιο, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που λαμβάναμε τότε. Μπήκε Ιούλιος και ακόμη δεν τους έχουν καλέσει στη δουλειά. Ούτε όμως και η περιβόητη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για μόνιμους διασώστες στο ΕΚΑΒ που περιμένουμε από το Δεκέμβριο του 2021.

Τα ερωτήματα που μας δημιουργούνται είναι πολλά και η αγανάκτησή μας ακόμα μεγαλύτερη.

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη, όταν δεν προλάβει ένα ασθενοφόρο να φθάσει εγκαίρως;

Ζητάμε από την τοπική κοινωνία και τους άρχοντες του νησιού μας να ξεσηκωθούν και να μας βοηθήσουν!

Μιλάμε για την υγεία και την ανθρώπινη ζωή των παιδιών μας, των γονιών μας, των ίδιων μας των εαυτών. Ας ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, να φτιάξουμε τον τομέα της υγείας στη Χίο, προτού να είναι αργά. Θέλουμε, επιτέλους, ο κάθε Χιώτης να έχει το αίσθημα ασφάλειας για την υγεία και τις ζωές μας!

Είναι ντροπή ολόκληρος ο νομός μας να βρίσκεται σε κίνδυνο επειδή οι αρμόδιοι κλείνουν τα αυτιά τους στις φωνές αγανάκτησης για την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ.

ΕΚΑΒ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Διαφήμιση

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Εγγραφή – Ανανέωση

εγγραφή στο σωματείο

ALS/BLS

ΕΕΕΠΦ ΝΑΕΜΤ στην Ελλάδα
Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση
Συνεχιζόμενη κατάρτιση πληρωμάτων ασθενοφόρων erc

Στηρίζουμε :)

ΧΑΜΟΓΕΛΑ στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

Διασώστες Πλήρωμα.

Διασώστες Ρόδου.

Επικοινωνήστε με τον κάτοχο της καταχώρισης

Captcha Code