Επιλέξτε Page

ΟΕΝΓΕ για αυθαιρεσία της διοίκησης 4ης ΥΠΕ για το Κ.Υ Τούμπας

ΟΕΝΓΕ για αυθαιρεσία της διοίκησης 4ης ΥΠΕ για το Κ.Υ Τούμπας

Ε.Γ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ Κ.Υ ΤΟΥΜΠΑΣ

Αθήνα 12 Ιανουαρίου 2024

Α.Π:13550

ΠΡΟΣ:

  • ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΑΔΩΝΙ

  • ΤΗΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ

  • ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΜΑΡΙΟ

  • ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ 4ης ΥΠΕ

  • ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ

  • ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ

  • ΦΟΡΕΙΣ

  • ΜΜΕ

Ως ΟΕΝΓΕ έχουμε καταγγείλλει πολλές περιπτώσεις αυθαιρεσίας από διοικήσεις ΥΠΕ που κατά το δοκούν καθαιρούν επιστημονικούς υπεύθυνους Κ.Υ και ορίζουν άλλους με κριτήρια θολά, ρουσφετολογικά και κάθε άλλο παρά επιστημονικά.

Το πιο πρόσφατο κρούσμα αφορά αυθαιρεσία της διοίκησης 4ης ΥΠΕ για το Κ.Υ Τούμπας Θεσσαλονίκης. Μάλιστα στην συγκεκριμένη περίπτωση η αυθαιρεσία είναι ακραία καθώς οι οριζόμενοι ως επιστημονικός υπεύθυνος και αναπληρωτής επιστημονικός υπεύθυνος ιατροί ΔΕΝ κατέχουν καν οργανική θέση στο Κ.Υ Τούμπας, αλλά είναι μετακινημένοι εκεί από άλλες δομές με παλαιότερες αποφάσεις των αρμοδίων. 

Είναι εξοργιστικό που η κυβέρνηση κατά τα άλλα προβάλλει προπαγανδιστικά τους όρους «αξιολόγηση» και «αξιοκρατία», ενώ στην πράξη αποδεικνύει πως με τους όρους αυτούς εννοεί ρουσφετοκρατία.

Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να παρέμβει ώστε να αρθεί η αυθαιρεσία. Υπενθυμίζουμε πως την τελευταία φορά που συνέβη κάτι παρόμοιο (με το Κ.Υ Ιστιαίας Εύβοιας) οι γιατροί του Κ.Υ δήλωσαν επιθυμία παραίτησής τους από το ΕΣΥ με αποτέλεσμα διαλυτικές καταστάσεις.

Απαιτούμε να καθιερωθεί επιτέλους διαφανής διαδικασία ορισμού των επιστημονικών υπευθύνων Κ.Υ, χωρίς εκάστοτε «άνωθεν» ρουσφετολογικές – κομματικές παρεμβάσεις σύμφωνα με τις από ετών σχετικές προτάσεις της ΟΕΝΓΕ.

Διαφήμιση

Εγγραφή – Ανανέωση

εγγραφή στο σωματείο

ALS/BLS

ΕΕΕΠΦ ΝΑΕΜΤ στην Ελλάδα
Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση
Συνεχιζόμενη κατάρτιση πληρωμάτων ασθενοφόρων erc

Στηρίζουμε :)

ΧΑΜΟΓΕΛΑ στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

Διασώστες Πλήρωμα.

Διασώστες Ρόδου.

Επικοινωνήστε με τον κάτοχο της καταχώρισης

Captcha Code