Επιλέξτε Page

Διαλυτική η εικόνα σε πολλά νοσοκομεία, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης (VIDEO)

Διαλυτική η εικόνα σε πολλά νοσοκομεία

Την ανάγκη ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων της ΟΕΝΓΕ ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ένα δημόσιο σύστημα υγείας που θα μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του πληθυσμού, τόνισε η Μαίρη Αγρογιάννη, ΓΓ της ΕΙΝΑΠ και γιατρός στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, μιλώντας σε εκπομπή του Flash TV Δυτικής Μακεδονίας.

Αναφερόμενη στην εικόνα που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής αυτή την περίοδο, σημείωσε ότι καταγράφεται διπλασιασμός των εισαγωγών σε σχέση με αυτές που γίνονταν το προηγούμενο διάστημα, όπως και πανελλαδικά.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, συνέχισε η Μ. Αγρογιάννη, υπάρχουν 1.500 ασθενείς που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες covid και 95 με 100 περίπου διασωληνωμένοι ασθενείς, ενώ κάθε μέρα πανελλαδικά γίνονται περίπου 250 εισαγωγές. Αυτό, πρόσθεσε η Μ. Αγρογιάννη, σε συνδυασμό με μια αύξηση των ιώσεων του αναπνευστικού, της γρίπης αλλά και άλλων ιώσεων που έχουμε κάθε χειμώνα, ασκεί μεγάλη πίεση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Υπενθύμισε ότι εδώ και χρόνια οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν μόνιμες προσλήψεις, τονίζοντας ότι αντίθετα σήμερα, «γινόμαστε όλο και λιγότεροι με τις συνταξιοδοτήσεις, με παραιτήσεις συναδέλφων», που εντείνει τη γύμνια του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η Μ. Αγρογιάννη σημείωσε επίσης, ότι με ευθύνη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων το 1/3 του προσωπικού των νοσοκομείων είναι συμβασιούχοι, ενώ, η κατάσταση σε πολλά νοσοκομεία και σε πολλά τμήματα νοσοκομείων είναι δύσκολη, είναι διαλυτική και αυτό, αποθαρρύνει νέους συναδέλφους ακόμα και όταν γίνονται προκηρύξεις να δηλώσουν υποψηφιότητα, γιατί ξέρουν ότι θα υπάρχουν απάνθρωπα ωράρια, οι συνθήκες δεν ευνοούν την επιστημονική τους εξέλιξη ενώ οι μισθοί είναι πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες.

Υπογράμμισε ότι η ΟΕΝΓΕ ζητά διπλασιασμό του προσωπικού, διπλασιασμό της χρηματοδότησης στα νοσοκομεία και διπλασιασμό των αποδοχών έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ένα σύστημα υγείας που θα μπορεί να εξυπηρετήσει σε ένα βαθμό τις ανάγκες του πληθυσμού.

Καταλήγοντας η Μ. Αγρογιάννη, αναφέρθηκε στα σχέδια της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ», των ιδιωτικοποιήσεων, των πληρωμών των ασθενών, των συγχωνεύσεων νοσοκομείων κλπ., δηλώνοντας ότι οι εργαζόμενοι στην υγεία θα είναι μπροστά στους αγώνες για να τα αντιπαλέψουν.

Πηγή: 902.gr

Διαφήμιση

Εγγραφή – Ανανέωση

εγγραφή στο σωματείο

ALS/BLS

ΕΕΕΠΦ ΝΑΕΜΤ στην Ελλάδα
Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση
Συνεχιζόμενη κατάρτιση πληρωμάτων ασθενοφόρων erc

Στηρίζουμε :)

ΧΑΜΟΓΕΛΑ στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

Διασώστες Πλήρωμα.

Διασώστες Ρόδου.

Επικοινωνήστε με τον κάτοχο της καταχώρισης

Captcha Code