Επιλέξτε Page

Ασθενοφόρα: Σε ιδιώτες Πλέον οι Δευτερογενείς Διακομιδές Ασθενών

Ασθενοφόρα: Σε ιδιώτες Πλέον οι Δευτερογενείς Διακομιδές Ασθενών

Σε ιδιώτες Πλέον οι Δευτερογενείς Διακομιδές Ασθενών. Αντί για ενίσχυση των Πληρωμάτων Ασθενοφόρων Κέντρων Υγείας – του Ε.Κ.Α.Β. με μόνιμες προσλήψεις και με αύξηση κρατικής χρηματοδότησης, οι “δευτερογενείς” διακομιδές παραχωρήθηκαν στα χέρια ιδιωτών με τον πρόσφατο νόμο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη

Ξημερώνει/σε μια νέα ημέρα για τον κλάδο των  “Μεταφορέων Κινητών Νοσοκομείων”

Ο Αρμαγεδώνας της αναμόρφωσης του κλάδου των Μεταφορέων Κινητών Νοσοκομείων είναι “πρό των πυλών‘ παρόν ο ιδιωτικός τομέας διαχείρισης της προνοσοκομιακής φροντίδας είναι πραγματικότητα.

Οι γενίτσαροι εδώ και αιώνες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του έθνους μας. Ας αναλογιστούν όλοι αυτοί που συνέπραξαν στο έγκλημα αυτό του εθνικού συστήματος υγείας στην χώρα μας.

Στην υποστελέχωση και κατάντια που παρουσιάζει σήμερα με όλες τις αρνητικές συνέπειες με τις σιλουέτες των ιδιωτικών Ασθενοφόρων να κυριαρχούν, σήμερα όπου ο κλάδος μας, ο κλάδος των Πληρωμάτων Ασθενοφόρων Κέντρων Υγείας και του Ε.Κ.Α.Β. έχουν δώσει εδώ και 40 χρόνια ένα αγώνα ζωής για τον συνάνθρωπο μας.

Επ΄ σειρά ετών τα φωνάζουμε, για δείτε τι λέγαμε >>. Και ήρθε αυτή η στιγμή να “προστίθενται ένα, ένα, στην νέα πραγματικότητα. Εκτός “όλων των άλλων, προβλημάτων & κινδύνων” … Και ελπίζουμε, ο τόπος διαμονής σου, να μην! Είναι στα 51 χιλιόμετρα!


Όπως αναφέρει και το atpreveza.gr || Σε ιδιώτες οι δευτερογενείς διακομιδές του Νοσοκομείου Πρέβεζας ||

Αναλυτικά Το άρθρο της ιστοσελίδας atpreveza.gr έχει ως εξής:

Είχαμε αναφερθεί τον Φεβρουάριο του 2023 σε αναλυτικό ρεπορτάζ στο atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ) στην ιδιωτικοποίηση των δευτερογενών διακομιδών του Νοσοκομείου Πρέβεζας, οι οποίες θα γίνονται από ιδιωτικά ασθενοφόρα με κρατικό χρήμα, μέσω των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων.

Το Δ.Σ. του ΓΝ Πρέβεζας στις 31 Ιουλίου αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος με τη διαδικασία της συλλογής προσφορών για την παροχή: «Υπηρεσιών Μίσθωσης αδειοδοτημένων ασθενοφόρων για τη διενέργεια διακομιδών των εξελθόντων από το Νοσοκομείο ασθενών προς την οικία τους εντός 50 χλμ. από την πόλη της Πρέβεζας» για δύο εβδομάδες με προϋπολογισμό 3.000,00 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ».

Αυτό συνέβη γιατί η διοίκηση του Νοσοκομείου, λόγω της διαρκούς και συστηματικής υποβάθμισης μέσω της κυβερνητικής στρατηγικής, ήρθε μπροστά σε τετελεσμένα, που έχουν ως εξής:

  • Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με έγγραφο της 6ης ΥΠΕ στις 7 Ιουλίου με θέμα «διακομιδές ασθενών μετά την ολοκλήρωση της νοσηλείας τους» προς τις διοικήσεις των Νοσοκομείων, ενημέρωσε πως από 1η Αυγούστου το ΕΚΑΒ σταματά να κάνει τις δευτερογενείς διακομιδές.
  • Νωρίτερα η Κυβέρνηση της ΝΔ είχε περάσει στη Βουλή με το άρθρο 40 του Ν 4999/2022 οτι: “Οι διακομιδές ασθενών μετά από την ολοκλήρωση της νοσηλείας τους, δύναται να διενεργούνται και από τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στα οποία νοσηλεύονται. Για την εξυπηρέτηση των διακομιδών του πρώτου εδαφίου, τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας δύνανται επικουρικά να συνάπτουν συμβάσεις με φυσικά ή νομικά πρόσωπα τα οποία είναι κάτοχοι αδειοδοτημένων ασθενοφόρων αυτοκινήτων του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με το Ν.4412/2016 (Α΄147)”.
  • Στο Νοσοκομείο Πρέβεζας οι πολίτες που είχαν ασθενείς που νοσηλεύονταν και έπρεπε να μετακινηθούν με ασθενοφόρο επειδή ήταν ανήμποροι, περίμεναν ώρες και ίσως και ημέρες, την ώρα που το ασθενοφόρο του ΓΝ Πρέβεζας είναι πεπαλαιωμένο και εκ των πραγμάτων δεν προλάβαινε να ανταπεξέλθει στο φόρτο εργασίας.

Πλέον η “επιθετική στάση” της Κυβέρνησης σε κάθε τι δημόσιο εξελίσσεται μέρα με την ημέρα και πιο γρήγορα, καθώς οι δημόσιες δομές αφήνονται στην τύχη τους, με αποτέλεσμα υπηρεσίες των Νοσοκομείων να καταλήγουν σε ιδιώτες.

 

Διαφήμιση

Εγγραφή – Ανανέωση

εγγραφή στο σωματείο

ALS/BLS

ΕΕΕΠΦ ΝΑΕΜΤ στην Ελλάδα
Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση
Συνεχιζόμενη κατάρτιση πληρωμάτων ασθενοφόρων erc

Στηρίζουμε :)

ΧΑΜΟΓΕΛΑ στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

Διασώστες Πλήρωμα.

Διασώστες Ρόδου.

Επικοινωνήστε με τον κάτοχο της καταχώρισης

Captcha Code