Επιλέξτε Page

Κέντρο Υγείας Αγνάντων: Χωρίς ασθενοφόρο ο κ. Χρήστος Γκόκας κατέθεσε ερώτηση

Κέντρο Υγείας Αγνάντων: Χωρίς ασθενοφόρο ο κ. Χρήστος Γκόκας κατέθεσε ερώτηση

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Αθανάσιο Πλεύρη, σχετικά με τις σοβαρές ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Αγνάντων και ιδιαίτερα αυτό της διαθεσιμότητας ασθενοφόρου οχήματος.

Τα Περιφερειακά Κέντρα Υγείας της χώρας παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις

Συγκεκριμένα επισημαίνει ότι τα Περιφερειακά Κέντρα Υγείας της χώρας παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις τόσο σε προσωπικό, όσο και σε εξοπλισμό. Ένα από αυτά είναι και το Κ.Υ. Αγνάντων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, το οποίο μεταξύ των άλλων δε διαθέτει τον απαιτούμενο αριθμό οδηγών ασθενοφόρου

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που βιώνουν οι κάτοικοι είναι το πρόσφατο συμβάν, όπου ένας 63χρονος κάτοικος του χωριού Καταρράκτης των Κεντρικών Τζουμέρκων τραυματίστηκε σοβαρά και έπρεπε να γίνει άμεσα διακομιδή από ασθενοφόρο, αλλά πέρασαν τρεις ώρες μέχρι να βρεθεί ασθενοφόρο, από το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας, επειδή το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Αγνάντων δεν ήταν διαθέσιμο, λόγω έλλειψης προσωπικού, και αυτό του Κ.Υ. Πραμάντων είχε διακομιδή άλλου περιστατικού.

Το Μοναδικό ασθενοφόρο όχημα παραλήφθηκε το 2001

Επιπρόσθετα τονίζει, ότι το υπάρχον ένα και μοναδικό ασθενοφόρο όχημα, που παραλήφθηκε το 2001 από το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, παρουσιάζει συχνές βλάβες από τη φθορά των ετών, αλλά και την καταπόνησή του από το δύσμορφο και δύσκολο οδικό δίκτυο της περιοχής, γι’ αυτό και κρίνεται επιτακτική η ανάγκη αντικατάστασής του με νέο, σύγχρονο όχημα, με τετρακίνηση, κατάλληλο για το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο.

Επίσης επισημαίνει ότι ακόμα το Κ.Υ. Αγνάντων δεν έχει λάβει το χαρακτηρισμό του για την ένταξή του σε ζώνη, όπως ήδη ο κ. Γκόκας έχει αναδείξει στην από 2-9-2022 Αναφορά του.

Ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα πρόσβασης στο ΕΣΥ

Επιπλέον με γνώμονα ότι κάθε πολίτης έχει δικαίωμα πρόσβασης στο ΕΣΥ, άμεσα και με ασφάλεια, και αναφερόμενος κυρίως στους κατοίκους που βρίσκονται σε ορεινές και δύσβατες περιοχές, όπως αυτές του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων ανήκει στην τρίτη ηλικία.

Ο κ. Γκόκας ρωτά τον κ. Υπουργό Εάν σκοπεύει να προσλάβει το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό, ΔΕ οδηγών ασθενοφόρων για το Κ.Υ. Αγνάντων, ώστε να καλύπτεται όλο το 24ωρο όλες τις μέρες του μήνα.

Επίσης ρωτά, για τις ενέργειες που πρόκειται να προβεί ο κ. Υπουργός Αθανάσιος Πλεύρης, ώστε να διατεθεί στο Κ.Υ. Αγνάντων καινούργιο, σύγχρονο Ασθενοφόρο όχημα, αλλά και με ποιο τρόπο θα επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας της χώρας, και ποιος ειδικότερα είναι ο προγραμματισμός για τις λύσεις των προβλημάτων του Κ.Υ. Αγνάντων.

Διαφήμιση

Εγγραφή – Ανανέωση

εγγραφή στο σωματείο

ALS/BLS

ΕΕΕΠΦ ΝΑΕΜΤ στην Ελλάδα
Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση
Συνεχιζόμενη κατάρτιση πληρωμάτων ασθενοφόρων erc

Στηρίζουμε :)

ΧΑΜΟΓΕΛΑ στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

Διασώστες Πλήρωμα.

Διασώστες Ρόδου.

Επικοινωνήστε με τον κάτοχο της καταχώρισης

Captcha Code