Επιλέξτε Page

Κέντρο Υγείας Άγναντων: Ασθενοφόρο Χωρίς Απινιδωτή!!

Κέντρο Υγείας Άγναντων: Ασθενοφόρο Χωρίς Απινιδωτή!!

Σε απόγνωση βρίσκονται τα Πληρώματα Ασθενοφόρου εδώ και αρκετό καιρό από την έλλειψη Απινιδωτή που θα έπρεπε να έχει το Ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Άγναντων

  1. Τι είναι ο απινιδωτής και πως λειτουργεί;
  2. Απινίδωση μια πράξη ζωτικής σημασίας
  3. Ποιος Ευθύνεται;
  4. Επιτέλους ένα τέλος

Παρά τις όποιες προσπάθειες από μεριάς των Πληρωμάτων Ασθενοφόρου του εν λόγο Κ.Υ έχουν πέσει στο κενό, κάνεις δεν ενδιαφέρετε να επιλύσει το ζωτικής σημασίας πρόβλημα για τους πολίτες. Ασθενοφόρο Χωρίς Απινιδωτή!

Οι Υπεύθυνοι κοφέβουν, αποφεύγουν, από (άγνοια ίσως) να επιλύσουν το ζήτημα του απινιδωτή Ασθενοφόρου. Όπως ο Νόμος ορίζει ο απινιδωτής (AED) είναι, πρέπει να είναι, υποχρεωτικά στον βασικό εξοπλισμό ενός ασθενοφόρου.
Όλα τα πρωτοκολλά παγκοσμίως της πρνοσοκομειακής φροντίδας ορίζουν ρητά και κατηγορηματικά ότι αποτελεί μέρος του βασικού εξοπλισμού του ασθενοφόρου.

Τι είναι ο απινιδωτής και πως λειτουργεί

απινιδωτής και πως λειτουργείΟ απινιδωτής είναι ιατρική συσκευή η οποία σε συνεργασία με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση μπορεί να ανατάξει μια θανατηφόρα καρδιακή αρρυθμία,αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός ηλεκτρικού σοκ.

Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής (Automated External Defibrillator – AED) είναι μια φορητή συσκευή που αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και αν διαγνώσει κάποιο αρρυθμιολογικό πρόβλημα το οποίο χρίζει απινίδωσης (χορήγηση ρεύματος), τότε προχωράει στην απινίδωση για να επαναφέρει τον καρδιακό ρυθμό στην σωστή συχνότητά του.

 

Απινίδωση μια πράξη ζωτικής σημασίας

Είναι βασικό η απινίδωση να χορηγείται άμεσα μετά την καρδιακή ανακοπή. Εάν η καρδιά δεν αναταχθεί σε φυσιολογικό ρυθμό εντός 5-7 λεπτών, θα αποβεί μοιραία.
Εάν απινιδωθεί εντός του πρώτου λεπτού από την καρδιακή ανακοπή οι πιθανότητες επιβίωσης του ασθενούς είναι περίπου 90%.

Για κάθε λεπτό που καθυστερεί η απινίδωση, η επιβίωση μειώνεται κατά 7-10%. Εάν καθυστερήσει πάνω από 10 λεπτά, οι πιθανότητες επιβίωσης στους ενήλικες είναι κάτω του 5%.

Ποιος Ευθύνεται;

Η Υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τον εξοπλισμό, τα αναλώσιμα, κ.λ.π ενός ασθενοφόρου είναι αποκλειστικά η εκάστοτε ΥΠΕ
Θεωρούμε επιτακτική και άμεση την ανάγκη προμήθειάς του συγκεκριμένου εξοπλισμού.

Το Ε.Κ.Α.Β. έχει την αποκλειστική διαχείριση των ασθενοφόρων ως προς την κίνηση τους.

Επιτέλους ένα τέλος

Το φωνάζουμε και τα λέμε χρόνια τώρα, δυο και τρεις υπηρεσίες σε έναν φορέα είναι ανήκουστο και παγκόσμια Ελληνική πρωτοτυπία. O Κλάδος Διασωστών Πληρωμάτων Ασθενοφόρων είναι ένας και μοναδικός.

Βασικές ελλείψεις οι οποίες δεν θα έπρεπε να υπάρχουν και η Άμεσα Βελτίωση των υπηρεσιών, προς όφελος των πολιτών έπρεπε να ήταν το αυτονόητο για όλους εμάς που παρέχουμε υπηρεσίες στον τομέα της Υγείας.
Θα επανέρθουμε σύντομα στο θέμα…

Διαφήμιση

Εγγραφή – Ανανέωση

εγγραφή στο σωματείο

ALS/BLS

ΕΕΕΠΦ ΝΑΕΜΤ στην Ελλάδα
Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση
Συνεχιζόμενη κατάρτιση πληρωμάτων ασθενοφόρων erc

Στηρίζουμε :)

ΧΑΜΟΓΕΛΑ στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου.

Διασώστες Πλήρωμα.

Διασώστες Ρόδου.

Επικοινωνήστε με τον κάτοχο της καταχώρισης

Captcha Code